Ministrica Brnjac otvorila konferenciju „Zelena i digitalna transformacija obiteljskih i malih hotela“

Slika /2022_photo_ilustrac/220518-mints_1.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je u Splitu otvorila konferenciju „Zelena i digitalna transformacija obiteljskih i malih hotela“ u organizaciji Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela na kojoj je između ostalog predstavljen novi brend u obiteljskom i malom hotelijerstvu – Eco zeleni hoteli.

„Današnji turisti spremni su mijenjati navike u skladu s konceptom održivog turizma, što predstavlja dodatan poticaj Hrvatskoj za odmicanje od masovnosti i sezonalnosti te usmjeravanje prema održivosti i kvaliteti u čemu mali i obiteljski hoteli imaju vrlo važnu ulogu. Posebno pozdravljam inicijativu odnosno novi brend „Eco zeleni hoteli“, koju je Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela pripremila u najbolje vrijeme, kada se gosti nakon dvije godine fokusa na zdravstvenu sigurnost usmjeravaju na užitak u prirodi, hrani i druženju“, poručila je ministrica Brnjac te dodala kako je značaj obiteljskih i malih hotela prepoznat i kroz novu Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. i ulaganja u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kroz koji je cilj što više sredstava, od ukupno 2,2 milijarde kuna namijenjenih turizmu, usmjeriti upravo poduzetnicima.  
 


Naime, 60 posto iznosa odnosno ukupno 1,2 milijarde kuna namijenjeno je izravno ulaganjima u privatni sektor, a od toga hotelima 720 milijuna kuna za ulaganje u smještajne kapacitete, uključujući i prateće sadržaje - barove, restorane, zabavne parkove, kongresne dvorane - sve one sadržaje koje će Hrvatsku uistinu transformirati u cjelogodišnju destinaciju.
 
Ministrica Brnjac naglasila je i kako će fokus svih strateških aktivnosti biti na zelenoj i digitalnoj tranziciji, društvenoj odgovornosti turizma, edukaciji i turizmu dostupnom svima o čemu je razgovarala i s predstavnicima obiteljskih i malih hotela iz Splita. 

Pisane vijesti