Brnjac: Kristofor medalja priznanje je za hrvatska postignuća u razvoju održivog turizma

Slika /1_A_fotke_vijesti/240215_adac1.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je u sjedištu njemačkog autokluba (ADAC) u Münchenu primila Kristofor medalju kao priznanje za predanost razvoju održivog turizma te dugogodišnju suradnju s ovim najznačajnim europskim autoklubom, koja je po prvi puta 2021. godine i institucionalizirana potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju.

„Zahvaljujem ADAC-u što je prepoznao važnost Zakona o turizmu, kao i sve napore koje je Vlada Republike Hrvatske uložila u stvaranje strateškog i zakonodavnog okvira za razvoj održivog turizma u Hrvatskoj. Ova nagrada potvrđuje da je smjer održivog turizma, pravi i jedini smjer kojemu trebamo težiti“, istaknula je Brnjac te dodala kako upravo Zakon o turizmu Hrvatskoj kao prvoj zemlji koja je takav zakon usvojila, omogućava upravljanje razvojem turizma na temelju podataka, čime se u konačnici želi osigurati očuvanje resursa i ugodniji boravak za naše turiste, ali i bolji i kvalitetniji život za lokalno stanovništvo u turističkim odredištima.
 
Kristofor medalja ADAC-a, važno je odlikovanje kojim njemački autoklub partnerima iskazuje zahvalnost za dugogodišnju uspješnu suradnju, a odluku o dodjeli priznanja ministrici Brnjac donijelo je predsjedništvo ADAC-a koje je prepoznalo njeno osobno zalaganje za održivi turizam u Hrvatskoj.
 
Kvaliteta i značaj Zakona o turizmu prepoznata je i od strane Svjetske turističke organizacije (UN Tourism), dok je za cjelokupnu hrvatsku reformu upravljanja razvojem turizma, priznanje stiglo i iz Europske komisije, gdje je u strateškom dokumentu za razvoj turizma u EU „Tranzicijski put za turizam“, Hrvatska navedena kao primjer dobre prakse kada govorimo o Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine te osiguranim financijskim sredstvima za provedbu reforme kroz NPOO.

Pisane vijesti