Hrvatski proizvod nominiran za nagradu za dizajn u području nautike

Slika /1_A_fotke_vijesti/2023_marservis_ecocube.jpg

Ekološki otok ECOcube, kojega je razvila tvrtka Marservis iz Novigrada u Istri, nominiran je među 53 proizvoda za najprestižniju svjetsku nagradu za dizajn u području nautičke proizvodnje DAME.

Riječ je o 32. izdanju nagrade koja se dodjeljuje za dizajn za inovativne proizvode: https://www.damedesignawards.com/nominees

Osim pobjednika u osam kategorija proglašen će biti i ukupni pobjednik kao i pobjednik u kategoriji dizajn za okoliš. Nominacija nekog proizvoda za ovu nagradu velika je potvrda za proizvod i proizvođača, a dobitnici nagrada smatraju se simbolima izvrsnosti koji postavljaju standarde za budući razvoj nautičke opreme, informatička rješenja i opremu u području nautike.

Nominirani proizvodi bit će izloženi na sajmu MetsTrade koji se sredinom studenoga održava u Amsterdamu.

Ekološki otok ECOcube je inovacija na svjetskom tržištu. Riječ je o plutajućem pontonu izrađenom od prirodnih vlakana i bioepoksidne smole koji osim što je prikladan za prihvat otpadnih tekućina iz plovila, te prihvat krutog otpada, korisnicima nudi i opskrbu brodskih spremnika pitkom vodom iz vlastitog desalinizatora.

ECOcube je autonoman i napaja se strujom iz baterija koje se pak pune preko solarnih panela smještenih na krovu te koristi visokotehnološka rješenja gdje se cijeli proces rada i korištenja prati daljinski preko ugrađenih senzora.

Pisane vijesti