Europska komisija raspisala poziv za malo i srednje poduzetništvo za dobivanje znaka EU Ecolabel i EMAS

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/flag-of-european-union.jpg

Objavljen je novi poziv za dostavu prijedloga namijenjen malim i srednjim poduzećima u turističkom sektoru: „Prijelaz na održiviji i otporniji ekosustav - osnaživanje turističkih malih i srednjih poduzeća“.

Primarni je cilj pomoći turističkom sektoru EU-a da postane otporniji i usvoji ekološki prihvatljivije i robusnije prakse.

Financiranje je osmišljeno za sveobuhvatnog paketa podrške koji uključuje obuku, financijsku pomoć kao i savjetodavne usluge, koje se nude kroz partnerstvo, uključujući ključne dionike u turističkoj industriji.
 
Krajnji korisnici mehanizma financiranja su mala i srednja poduzeća, uključujući novoosnovana poduzeća i poduzetnike.

Prijave mogu podnijeti ključni dionici u turističkoj industriji, organizacije za poslovnu potporu, specijalizirane konzultantske kuće, turistički stručnjaci itd. (pročitajte kriterije prihvatljivosti u tekstu poziva).
 
Projektna partnerstva također mogu imati koristi - pod određenim uvjetima - od izravne financijske potpore za pokrivanje certifikata o održivosti, kao što su troškovi registracije certifikata EU Ecolabel/EMAS i troškovi provedbe povezani s certifikatom/registracijom.
 
​Rok za prijave je 21. veljače 2024.

Pisane vijesti