Otvoren sajam opreme za hotele, apartmane, restorane i ugostiteljske objekte - HoReCa Adria

Prvi sajam opreme za hotele, apartmane, restorane i ugostiteljske objekte HoReCa Adria, na kojemu proizvode i usluge za turizam predstavlja oko 50 domaćih i inozemnih izlagača, u četvrtak je svečano otvoren u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Kako je istaknuo organizator sajma Adriano Požarić iz opatijskog časopisa Turizam info, svi koji se bave turizmom na sajmu mogu vidjeti najnovije trendove, opremu za svoje objekte i usluge i kvalitetno pripremiti sljedeću turističku sezonu.

Izložena je profesionalna oprema za kuhinje, sitni inventar, stolno posuđe, dekori, zavjese, tende, namještaj za sobe i apartmane, oprema za hotelske sobe. Na sajmu se mogu vidjeti samoposlužne praonice, sustavi za profesionalno pranje i održavanje rublja, profesionalni sustavi odvodnje, oprema za wellness, bazeni i bazenska tehnika, sustavi grijanja, brave, sustavi zaključavanja i sefovi, električna vozila, hotelska kozmetika, radna odjeća i drugo.

U sklopu sajma "HoReCa Adria" bit će održani okrugli stolovi o turizmu na Kvarneru te stanju i perspektivama ugostiteljstva Kvarnera. Predstavnici riječke Porezne uprave izlagat će o poreznom nadzoru u ugostiteljstvu, a predviđeno je i izlaganje o mogućnostima financiranja ugostiteljske i turističke djelatnosti putem EU fondova.

Za drugi dan sajma najavljeno je natjecanje hotelskih domaćica u pripremanju kreveta, kojim se želi ukazati na važnost tog zanimanja, kao i činjenicu da je rad hotelskih domaćica često presudan za prvi dojam koji gost stječe o smještaju. Hotelske domaćice hrvatskih hotela s najmanje 4 zvjezdice pokazat će umijeće pripreme kreveta sukladno pravilima struke.

Organizatori najavljuju i Forum obiteljskog smještaja Kvarnera, na kojem će se moći vidjeti neke od najboljih primjera iz prakse, predstavljanje  sustava e-visitor za prijavu gostiju Hrvatske turističke zajednice,  predavanja o sigurnosti objekata i o energetskim certifikatima.

Trećeg dana sajma posjetitelji će moći pratiti predavanja o prodaji putem interneta, o marketingu na društvenim mrežama i na portalima.

Sajam je projekt časopisa Turizam info, pokrenut s ciljem da na jednome mjestu spoji dobavljače iz sektora turizma sa hotelijerima, vlasnicima apartmana, restoraterima, ugostiteljima i ostalima koji se bave turizmom, a organiziran je uz potporu Grada Opatije.

(Hina)



Pisane vijesti