"Advent u Zagrebu" obogaćen nizom prigodnih programa i zabavnih događanja

Od kraja ovog mjeseca, točnije 28. studenoga, pa do 10. siječnja sljedeće godine, trajat će zagrebačka turistička manifestacija "Advent u Zagrebu", obogaćena nizom prigodnih programa i zabavnih događanja. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su, u ime organizatora, govorili Martina Bienenfeld, direktorica TZ Zagreba i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba. 

Manifestacija "Advent u Zagrebu", posljednjih se nekoliko godina razvija sinergijom gradskih tijela i ureda, Koncertne direkcije Zagreb te Turističke zajednice grada Zagreba, čime je manifestacija programski bogatija i obuhvaća sve više lokacija u gradu, koji postaje prepoznatljiv kao osobito atraktivan i ugodan te kao mjesto odličnog provoda u vrijeme adventa i novogodišnjih blagdana, naglašeno je. 

 
Središnja događanja s prigodnim glazbenim programom započinju u subotu, 28. studenoga, s tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Josipa Jelačića. Ovogodišnji advent donosi i nova iznenađenja za građane i posjetitelje, poput festivala božićnih kolača & kolačića, ledene skulpture na platou Gradeca, sajma antikviteta te adventskog kalendara - revitalizacija i oživljavanje četiri zapuštena i neotkrivena dvorišta i prolaza Donjeg grada adventskim vikend događanjima. U znaku blagdana bit će i mnogi drugi trgovi i ulice, svaki sa svojom pričom i programima prilagođenim različitim ukusima. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će ove godine Zagreb božićnu jelku 9. prosinca pokloniti Sarajevu, nakon što su proteklih godina to bili Rim, Berlin, Beč i drugi gradovi. 

Direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld istaknula je da ove godine "imamo gotovo tri tisuće sudionika iz raznih javnih, gradskih i privatnih tvrtki i organizacija i vjerujemo da ćemo nadmašiti lanjski broj posjetitelja, jer nas je portal European Best Destination već stavio na listu najpoželjnijih advent manifestacija u Europi, a za što će glasovanje biti od 1. do 10. prosinca na tom portalu."

Na kraju konferencije za novinare, prikazan je novi adventski video Turističke zajednice grada Zagreba, Color Your Christmas with Zagreb, autora Marka Vrdoljaka.



Pisane vijesti