Održan Rivafest s 500 gostiju na Lošinju

Vodeći njemački touroperater specijaliziran za hrvatsko tržište, I.D. Riva tours već tradicionalno kraj ljetne sezone obilježava održavanjem velikih fešti za svoje goste pod nazivom Rivafest.  U organizaciji s gradom i turističkom zajednicom Malog Lošinja i Lošinj Hotels&Villas, ovogodišnja proslava održana je posljednjeg dana rujna u Malom Lošinju, s više od 500 gostiju I.D. Riva toursa koji su na na otok Lošinj došli autobusima i jedrenjacima njihove flote.

Ovogodišnji Rivafest je ujedno i oproštaj Selimira Ognjenovića, jednog od doajena hrvatskog turizma, koji se nakon 40 godina u službi aktivnog turizma, povlači iz operativnih poslova. Svoju karijeru počeo je u Bemex toursu, najvećem hrvatskom touroperatoru u bivšoj Jugoslaviji, gdje je bio direktor predstavništava u Njemačkoj i Nizozemskoj i od 1990. do 1994. generalni direktor, da bi početkom 1995.-tih godina zajedno sa Stjepanom Brkljačićem osnovao tvrtku I.D. Riva tours čiji je i danas suvlasnik.

Mislim da se još jedanput pokazalo da se posezona mora složiti u odličnom partnerskom odnosu, kada Grad i Turistička zajednica, hotelijeri prihvate suradnju i obave svoj posao. Ovo je primjer sveopćeg zadovoljstva i jedan aspekt partnerstva - poštenog odnosa u kojem svi imaju koristi. Veliko mi je veselje što sam ovako nešto doživio i ne slučajno na Lošinju, izjavio je Selimir Ognjenović. Posebna nam je čast da je u Lošinj pristiglo više od 500 gostiju te da su za završetak putovanja i proslavu odabrali upravo Lošinj u koji su godinama dolazili svojim brodovima i autobusima. Svih ovih godina uspješno je ostvarivana suradnja sa I.D. Riva toursom i Selimirom Ognjenovićem i na ovaj način kvalitetnu sezonu privodimo kraju, komentirao je gradonačelnik grada Malog Lošinja, Gari Cappelli.

Uz bogati program fešte, proslavu je prigodnim riječima otvorio gradonačelnik Malog Lošinja, Gari Cappelli, nakon čega je u znak proslave gostima prezentirao razbijanje krokanta kojeg Lošinjani tradicionalno pripremaju u sklopu svečanih prigoda, a u čijem su jedinstvenom okusu unazad 150 godina uživali naši preci. Marino i Anna Maria Saganić jedini su u Malom Lošinju koji ga izrađuju prema originalnoj recepturi koja se sastoji samo od badema i šećera, a tradiciju nastavlja njihova unuka Giovanna Jerolimić.



Pisane vijesti