Prvoga vikenda u mjesecu listopadu Turistička zajednica Vrgorca poziva na tradicionalne „Dane bikle“ (2. i 3. 10. 2015.).
Bikla je tradicionalno piće vrgoračkog kraja, mješavina mladog crnog vina i kozjeg mlijeka, koja se spravlja nakon berbe grožđa. Vrenjem mošta i zrenjem vina, slijedeći period spravljanja, davao je bikli jača svojstva i kao takva pila se sve do završetka vrenja vina.
Vrgorački kraj poznat je po tradicionalnom uzgoju vinove loze (autentičnim sortama loze crnog grožđa) i uzgojem stoke sitnog zuba. Kozu je imalo skoro svako domaćinstvo, pa se bikla ovdje spravljala upravo s kozjim mlijekom.
Uz biklu vezivale su se mnogobrojne zgodne priče koje su održavale i tradiciju i legendu. Prema legendi bikla se prenijela u Zagoru s otoka Hvara i Brača, koji su bili grčke kolonije, a prema kulinarskim istraživanjima književnika i gastronoma Veljka Barbierija, biklu su pili stari Grci prije napada na Troju.