Inauguracijski let Brussels Airlinesa na liniji Bruxelles-Zagreb

U Međunarodnu zračnu luku Zagreb (MZLZ) u ponedjeljak je sletio zrakoplov belgijske kompanije Brussels Airlinesa iz Bruxellesa, koji će šest puta tjedno, osim subote, taj grad povezivati sa Zagrebom. Povećanje broja linija i dolazak nove kompanije komentirao je na svečanosti i pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković podsjetivši da je Hrvatska u prvih osam mjeseci zabilježila porast turističkih dolazaka od osam posto i noćenja od sedam posto.

U Međunarodnu zračnu luku Zagreb (MZLZ) u ponedjeljak je sletio zrakoplov belgijske kompanije Brussels Airlinesa iz Bruxellesa, koji će šest puta tjedno, osim subote, taj grad povezivati sa Zagrebom.

Povećanje broja linija i dolazak nove kompanije komentirao je na svečanosti i pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković podsjetivši da je Hrvatska u prvih osam mjeseci zabilježila porast turističkih dolazaka od osam posto i noćenja od sedam posto.

"Sretni smo i što sve više turista iz Belgije dolazi u Hrvatsku, pa ih je tako ove godine do kraja kolovoza došlo 140 tisuća ostvarivši više od 730 tisuća noćenja, što su porasti od po šest posto u odnosu na prošlu godinu", kazao je Ižaković.

Na svečanosti u MZLZ-u u povodom tog inauguracijskog leta i uspostave redovite linije Bruxelles-Zagreb- Bruxelles istaknuto je da je Brussels Airlines novi zrakoplovni prijevoznik u zagrebačkoj zračnoj luci. Brussels Airlines raspolaže s 49 zrakoplova i leti u više od 90 destinacija u svijetu, od kojih su većina u Europi, dio u Africi i dvije u SAD-u.

Zapošljava više od 3500 ljudi, a prošle su godine prevezli oko 6,7 milijuna putnika, dok su ove godine u svakom mjesecu bilježili rast broja putnika. Članica su Lufthansa Grupe i udruženja Star Alliance, odnosno u vlasništvu SN Airholdinga.

"Zahvaljujući novoj komercijalnoj strategiji naši putnici mogu birati različite mogućnosti putovanja i cijena, koje se za povratni let Bruxelles-Zagreb kreću od najnižih 89 eura, s uključenim svim pristojbama", istaknuo je na svečanosti direktor Brussels Airlinesa za središnju i istočnu Europu Andreas Weingartner.

Time se, po njegovim riječima, hrvatskim građanima i ostalim putnicima iz Hrvatske dodatno približava glavni grad Belgije, poznat po trgovima, spomenicima, muzejima i možda i najviše kao političko i administrativno 'srce' Europe.

Zadovoljstvo poslovnom suradnjom s tim zrakoplovnim prijevoznikom izrazio je član Uprave MZLZ-a David Gabelica kazavši da Zagreb i Bruxelles kao dva glavna grada imaju mnogo toga zajedničkog, u turističkom i poslovnom smislu.

"Drago nam je što je Brussels Airlines prepoznao potencijal Zagreba i uvrstila ga u svoju mrežu te vjerujem da će i to pridonijeti pozitivnim rezultatima i povećanju broja putnika koje MZLZ kontinuirano bilježi od početka ove godine", istaknuo je Gabelica.

Veleposlanik Kraljevine Belgije u RH Philippe Benoit također smatra da je to važna linija u turističkom i gospodarskom smislu, kao i da ima još potencijala za već izvrsne odnose između Belgije i Hrvatske, pogotovo za poslovnu razmjenu.

(Hina)



Pisane vijesti