Ministar Lorencin s francuskim premijerom Valssom otvorio sajam Fiore De Chalons na kojem nastupa i Hrvatska

Ministar Lorencin danas je u Chalons en Champagne, u društvu premijera Francuske Manuela Vallsa otvorio sajam Fiore De Chalons, kojeg u tjedan dana posjeti oko 230 tisuća Francuza te je drugi najveći poljoprivredni sajam u Francuskoj. Ovom su prilikom ministar Lorencin i francuski premijer Valls razgovarali o mogućnostima suradnje na području turizma. Ministar Lorencin istaknuo je zadovoljstvo rezultatima turističkog prometa iz Francuske, od kuda je u sedam mjeseci stiglo gotovo 4 posto više gostiju nego prošle godine. Ministar Lorencin istaknuo je važnost dobre suradnje Hrvatske i Francuske te zahvalio francuskom premijeru na podršci koju je njegova Vlada davala aktualnoj Vladi Republike Hrvatske.

Ministar Lorencin danas je u Chalons en Champagne, u društvu premijera Francuske Manuela Vallsa otvorio sajam Fiore De Chalons, kojeg u tjedan dana posjeti oko 230 tisuća Francuza te je drugi najveći poljoprivredni sajam u Francuskoj.

Ovom su prilikom ministar Lorencin i francuski premijer Valls razgovarali o mogućnostima suradnje na području turizma. Ministar Lorencin istaknuo je zadovoljstvo rezultatima turističkog prometa iz Francuske, od kuda je u sedam mjeseci stiglo gotovo 4 posto više gostiju nego prošle godine. Ministar Lorencin istaknuo je važnost dobre suradnje Hrvatske i Francuske te zahvalio francuskom premijeru na podršci koju je njegova Vlada davala aktualnoj Vladi Republike Hrvatske.

Ovom prilikom ministar Lorencin susreo se i s predsjednikom županijske skupštine Champagne-Ardenne Vincentom Perrinom te direktoricom TZ Champagne-Ardenne Laurence Prevolt. Ministar ih je upoznao i s projektom Hrvatska 365, te sa strategijom Hrvatske kojom želimo produljiti sezonu. Ministar je istaknuo važnost razvoja proizvoda koji nisu samo sunce i more, s naglaskom na enogastronomiju, kulturu, te aktivni odmor te ciljeve razvojne strategije do 2020.godine.

Ministar turizma Darko Lorencin boravi u Francuskoj pokrajini Champagne Ardenne, gdje se jučer susreo s predsjednikom pokrajine Jeanom Paulom Bachyjem, koji ga je upoznao s turističkom ponudom i aktualnim trendovima.

Turisti iz Francuske nalaze se na 11. mjestu po udjelu u noćenjima u ukupnom turističkom prometu u Hrvatskoj, s 860 tisuća ostvarenih noćenja u prvih sedam mjeseci ove godine, te 230 tisuća dolazaka. Udio u ukupnim turističkim noćenjima u Hrvatskoj je 2,13 posto, a broj dolazaka u ovoj godini povećan je za 3,4 posto, a broj noćenja 2 posto.



Pisane vijesti