Dani turizma u Selcu

Svake se godine u kolovozu u Selcu slavi poseban dan, i tako već više od pedeset godina. Naime, 4. kolovoza davne 1894. godine otvoreno je prvo kupalište u Selcu, pa se upravo taj dan obilježava kao Dan turizma.

Prošle je godine u Selcu svečano obilježena vrijedna 120. godišnjica turizma, a ove godine, od 2. do 4. kolovoza Dan(i) turizma objedinit će brojna zanimljiva i zabavna događanja.

Tako će se, među ostalim, održavati regata tradicijskih barki na jedra i vesla, kojom će se predstaviti važan dio tradicije u Primorju. Posjetitelji će moći uživati i u feštama, nastupu primorskih zborova i kušanju ukusnih domaćih jela te bodriti vrijedne ekipe koje će se natjecati u kuhanju brudita.

Na sam Dan turizma, 4. kolovoza, ribari će tradicionalno od jutra na rivi u Selcu peći slasne ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom. Večer je pak rezervirana za karavansku vožnju brodicama, koje su osvijetljene romantičnim feralima i ukrašene jasenovim granama, a predvodit će ih veliki drveni jedrenjak „Paša“. Naravno, tu je i nezaobilazna zabava na selačkoj rivi.

 



Najave