17. Špancirfest, do 30. kolovoza

S obzirom na stratešku usmjerenost Varaždina ka turizmu, Špancirfest kao glavni turistički proizvod mnogo je više od velike i uspješne manifestacije. On je nositelj gospodarskih aktivnosti, poticatelj razvoja turističke i ugostiteljske ponude, ali i katalizator promjena i inovacija.

Svojom sadržajnom raznolikošću, neraskidivom povezanošću s Varaždinom i stalnim, osmišljenim i sustavnim promjenama i nadogradnjama, Špancirfest je izgrađen u važan, izuzetno vrijedan i dugovječan turistički brend, neusporediv s bilo kojom drugom manifestacijom ili festivalom. Špancirfest je stvorio novu tržišnu nišu, u kojoj za sada stanuje sam.

Špancirfest 2015. bit će prvi koji će kreativnost imati u svojoj srži. Stoga je ove godine odabran i novi moto – “Pokreni svoju kreativnost”, kao simbol smjera u kojem će se festival kretati u budućnosti. Tako su ove godine partneri na festivalu Rendez – vous festival Francuske u Hrvatskoj, potom Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI), nadalje Arhitektonski fakultet Zagreb, Akademija likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološki fakultet.

http://spancirfest.com/



Najave