Direktor HTZ-a Ivičić s predstavnicima Vuelinga o nastavku suradnje

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić u Barceloni se susreo s predstavnicima Vuelinga, španjolskog niskotarifnog avioprijevoznika. Tema razgovora je bila analiza dobre dosadašnje suradnje te realizirani letovi tijekom ove godine. Također, na sastanku se razgovaralo o mogućnostima otvaranja novih linija i tržišta za 2016. te 2017. godinu. 

„Novi letovi i otvaranje novih tržišta ključan su segment daljnjeg razvoja hrvatskog turizma. Uz kvalitetnu turističku ponudu i konkretne turističke proizvode, dobra prometna povezanost također je nužan preduvjet za dolazak turista, posebice izvan glavnog dijela sezone, a to je jedan od naših glavnih ciljeva“, poručio je direktor Ivičić.

Podsjetimo, Vueling već sada ima nekoliko važnih letova za Hrvatsku. Tako primjerice ova aviokompanija Barcelonu povezuje sa Zagrebom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom, dok je Rim povezan s letovima za Pulu, Zadar, Split i Dubrovnik.

Kompanija Vueling je osnovana 2004. godine, a flotu čini gotovo sto zrakoplova, većinom Airbusa 320, koji operiraju na 155 destinacija. U prošloj je godini ova aviokompanija prevezla preko 17 milijuna putnika.



Pisane vijesti