Korejski turisti mogu u Hrvatskoj plaćati svojim kreditnim karticama

Direktor marketinga korejske kartičarske kuće BC Global Card In Cheol Park obavio je u četvrtak u suvenirnici Muzeja prekinutih veza u Zagrebu prvu kupnju kreditnom karticom te tvrtke, čime je simbolično obilježen početak prihvata BC-ovih kartica u Hrvatskoj.

Rezultat je to suradnje korejskog BC Carda, američkog Discover Networka, vlasnika Dinersa te Ersre Card Cluba, koji ima ekskluzivno pravo ugovaranja prihvata u Hrvatskoj, koja je predstavljena u četvrtak na konferenciji za novinare.

Temeljem te suradnje, prema riječima direktora sektora prodaje i upravljanja prodajnom mrežom Erste Card Cluba Tihomira Prišlina, BC kreditne kartice korejski će turisti moći koristiti na svim prodajnim mjestima s oznakom Diners Cluba.

Također, s 50-tak su trgovaca dogovoreni i posebni popusti za korejske turiste tijekom turističke sezone, a riječ je o prigodnim prodajnim mjestima, poput muzeja, suvenirnica, restorana, zlatarnica i sl., i to u Zagrebu, Rovinju, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Kartice BC Carda moći će se koristiti i na bankomatima Erste banke te bankomatske mreže MBNET-a.

BC Card koristi 7,5 milijuna Korejaca, a potreba za uspostavom ove suradnje, kazao je Park, pokazala se zadnjih nekoliko godina, jer je Hrvatska postala jedno od najznačajnijih turističkih odredišta u toj zemlji.

Naime, podsjetio je, u Hrvatskoj je snimano nekoliko vrlo popularnih televizijskih emisija, uslijed čega se broj Korejaca koji posjećuju Hrvatsku samo unazad godinu dana gotovo udvostručio.

To potvrđuju i podaci Hrvatske turističke zajednice za prvih šest mjeseci ove godine, prema kojima su upravo gosti iz Južne Koreje ostvarili najveći rast dolazaka, za 30-tak posto.

Jedna od njihovih omiljenih destinacija pritom je postao Zagreb, koji je do kraja svibnja ove godine posjetilo gotovo 36 tisuća Korejaca, koji su ostvarili 39 tisuća noćenja, a što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast za gotovo 60 posto, navela je Jasenka Mandžuka iz Turističke zajednice grada Zagreba. Rast je još izraženiji kada se usporedi pet tisuća korejskih turista koji su Zagreb posjetili 2010. s više od 68 tisuća koliko ih je u glavnom gradu Hrvatske bilo lani.

Dodala je i kako se i Zagreb prilagođava tom trendu pa je tako otvoren korejski hostel, restoran te prodavaonica s korejskim proizvodima.

Konferencija za novinare održana je u Muzeju prekinutih veza, čiji je autor Dražen Grubiša kazao kako je upravo interes i oduševljenje koje je postav muzeja izazivao u Aziji autore nagnao da od putujuće izložbe postanu pravi muzej. Danas posjetitelji iz Južne Koreje čine oko trećine posjetitelja tog muzeja, zbog čega je u tijeku i prijevod cijelog postava i svih materijala Muzeja i na korejski jezik.

(Hina)



Pisane vijesti