Na Kvarneru u prvih šest mjeseci 8 posto više turista i 5 posto više noćenja

Kvarner je u prvih šest mjeseci posjetilo 8 posto više turista koji su ostvarili 5 posto više noćenja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, kazala je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Domaći gosti počeli su se vraćati pa ih je bilo 15 posto više nego lani s 12 posto više noćenja.

U usporedbi s istim razdobljem 2010., u prvih šest mjeseci ove godine na Kvarneru je bilo ukupno 30 posto više, u usporedbi s istim razdobljem 2000. oko 60 posto više noćenja.

Najviše noćenja ostvareno je na opatijskoj rivijeri i na otoku Krku, a Gorski kotar je imao 3 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Naglasila je da je Gorski kotar prije tri do četiri godine u noćenjima imao udjel od 0,5 posto, dok je ove godine prešao 1 posto svih noćenja na Kvarneru te da projekti na tom području donose rezultate.

Peršić Živadinov navela je da je njemačko, naše najjače tržište, stabilno u prvih šest mjeseci te da povećanja prometa ima i sa slovenskog, austrijskog, talijanskog, britanskog i drugih tržišta.

Župan Zlatko Komadina ocijenio je da su turistički rezultati u prvoj polovici godine više nego dobri i najbolji od kada je samostalne Hrvatske.

(Hina)



Pisane vijesti