Otvoren novi ugostiteljski objekt uz Koranu

Novosagrađeni ugostiteljski objekt, površine od 1.500 četvornih metara, na samoj obali rijeke Korane između Vrbanićevog perivoja i Foginovog kupališta u Karlovcu, otvorio je u petak vrata Karlovčanima i turistima.

Prva je to faza gradnje budućeg hotela "Lana Korana", koji bi trebao imati 200 soba, jednako kao što je imao i bivši Hotel Korana, koji je bio na istom mjestu, ali je još ratne 1991. godine bio u potpunosti opustošen, jer je bio na liniji razdvajanja s neprijateljskom vojskom. Tako devastiran bio je na atraktivnoj lokaciji veliko ruglo sve do 2012. godine kada je ruinu kupila obitelj Hanžel za 6,32 milijuna kuna.

Nada Hanžel rekla je danas Hini da su s turističkim agencijama iz Istre već dogovorili dolazak raznih grupa u tranzitu, a Nikola Hanžel da će za sada raditi samo restoran i dvorane za proslave i potrebe kongresnog turizma, te da vjeruje da će već u ovoj fazi izgradnje objekt bitno doprinijeti razvoju karlovačkog turizma.

"Za sada nemamo smještajne kapacitete i nemam još točan plan kada ćemo nastaviti gradnju. Mogu samo reći da će to biti čim se ekonomska situacija u zemlji popravi. Po projektu tu bi trebalo biti 200 soba, ali postoji procjena da je to za Karlovac previše pa je moguće da će se raditi preinake projekta", rekao je Hanžel.

Naveo je kako je u prvu fazu gradnje utrošeno tri milijuna eura te da je objekt potpuno bez kreditnog opterećenja, jer je sve izgrađeno vlastitim sredstvima, a ni na zemljištu nema nikakvog tereta.

Obitelj Hanžel u Karlovcu ima poduzeće Lana Commerce s tiskarom "Lana" i trgovačko-ugostiteljskim objektom "Žitna kuća" na karlovačkom Korzu. (Hina)



Pisane vijesti