Svečano u Biogradu: Tisuće Vespi pristiglo iz cijelog svijeta na Vespa World Days

Vespe iz čak 32 zemlje okupirale su Biograd na Moru koji će sve do nedjelje, 14. lipnja biti domaćinom susreta Vespa World Days 2015. Najveće svjetsko okupljanje zaljubljenika i vlasnika Vespi otvorili su ministar turizma RH Darko Lorencin i predsjednik Vespa kluba Hrvatska Rafael Čuljak simboličnim činom paljenja Vespi i vožnjom u u svečanoj koloni kroz Biograd. 

Vespe iz čak 32 zemlje okupirale su Biograd na Moru koji će sve do nedjelje, 14. lipnja biti domaćinom susreta Vespa World Days 2015.

Najveće svjetsko okupljanje zaljubljenika i vlasnika Vespi otvorili su ministar turizma RH Darko Lorencin i predsjednik Vespa kluba Hrvatska Rafael Čuljak simboličnim činom paljenja Vespi i vožnjom u u svečanoj koloni kroz Biograd. 

“Nakon prošlogodišnjih Harley Daysa, ove će godine na biogradskim ulicama boraviti kultni skuteri. Manifestacije poput ove izravan su motiv dolazaka u destinaciju, a odlično je da je prate i brojni sadržaji, čime destinacija postaje atraktivnija i za goste, ali i samu njezinu promociju.”, izjavio je tim povodom ministar Lorencin.

Odlična je ovo promocija za biogradski i hrvatski turizam, složio se i gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez koji je u ime domaćina poželio dobrodošlicu Vespašima. Stiglo ih je čak 5 tisuća, što ovaj susret čini najvećim u povijesti. Najstariji ima 86 godina i dolazi iz Bruxella, dok je najmlađi 8-godišnjak iz Napulja. Zajednička im je strast prema Vespama i druženju zbog kojih su svake godine spremni prijeći tisuće kilometara.

U Biograd je stigao i predsjednik Svjetskog Vespa kluba Martin Stift, koji se zahvalio hrvatskim klupskim kolegama na izboru prekrasnog mjesta za održavanje susreta i trudu uloženom u njegovu pripremu. Bogat program Vespa World Daysa započeo je jutros organiziranim izletima po zadarskom i šibenskom području. Od danas se u ckvi Sv. Donata u Zadru može pogledati izložba najstarijih modela Vespe - Faro Basso iz 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća. Subota je rezervirana za atraktivnu svečanu vožnju od Biograda do Zadra, nakon koje slijedi gala večera za Vespaše u zadarskom Sportskom centru Višnjik. U večernjim satima gosti će se zabavljati u Biogradu uz nastupe glazbenih skupina Soul Fingers, Magic Seventy i Free Way te DJ-e.



Pisane vijesti