Predstavljanje akcijskog plana za zdravstveni turizam i nacionalnog kataloga ruralnog turizma

POZIV ZA NOVINARE

U ponedjeljak, 8. lipnja s početkom u 10 sati u Ministarstvu turizma (Prisavlje 14, 1.kat), Akcijski plan za zdravstveni turizam predstavit će: dr. sc. Neven Ivandić, Institut za turizam; doc. dr. sc. Miljenko Bura, pomoćnik ministra zdravlja za zdravstveni turizam; Darko Lorencin, ministar turizma; prim. Siniša Varga, dr. med. dent., ministar zdravlja.

Nadalje, u 12 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori na Rooseveltovu trgu u Zagrebu, Ministarstvo turizma i Hrvatska gospodarska komora predstavit će prvi nacionalni katalog Ruralni turizam Hrvatske.

Cilj je projekta umrežavanje poslovnih subjekata ruralnog turizma te daljnje profiliranje i promocija proizvoda i usluga ruralnog turizma Hrvatske. Prvi je put na jednom mjestu objedinjena ponuda ruralnog turizma Hrvatske, koja obuhvaća objekte sa smještajnim kapacitetima, izletišta, kušaonice, vinotočja, etnografske zbirke i sve ostale ugostiteljske usluge i usluge u turizmu koje se pružaju u ruralnim prostorima Hrvatske. 

Na predstavljanju kataloga govorit će ministar turizma Darko Lorencin, predsjednik HGK Luka Burilović, doc. dr. sc. Aleksandar Lukić, koordinatorica projekta Lidija Mišćin i jedna od urednica kataloga Vesna Rajković.



Najave