Druga Ri gastro sezona "Srdela je IN / Tjedan trešanja"

Nedavno završena Ri gastro sezona šparoga u lipnju prepušta mjesto novim zvijezdama – srdelicama i trešnjama. Kraljicu mora, skromnu srdelu i trešnju kao jedno od voća koje prvo nagoviješta ljeto, do 9. lipnja zajedno veliča drugo ovogodišnje izdanje Ri gastra. Manifestaciju Srdela je IN / Tjedan trešanja najavili su Tatjana Babić Tomić, koordinatorica projekta Ri gastro, Ines Boban – Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, Danko Borovina iz restorana konobe Municipium, Ana Fabijan iz bistro slastičarne Cukerin i Dalibor Maletić, direktor hrane i pića iz Jadran hotela d.d. Rijeka.

Današnji humanitarni Gastro Cooking Show na riječki će Korzo donijeti dio ugostiteljske ponude i, uz ispunjavanje svoje humanitarne misije, namamiti pokojeg prolaznika da u konobama i restoranima još bolje upozna srdelice i slastice od trešanja. I ovaj se put showu pridružuju polaznici Ugostiteljske škole Opatija s prezentacijom soljenja srdela. Za edukativni dio Ri gastra ovaj put brinu se Stancija Kovačići s gastro radionicom i Cukerin s radionicom slastica za najmlađe, a tu je i Gradska knjižnica Rijeka koja organizira obiteljsku pričaonicu za djecu.

U sklopu manifestacije Srdela je IN / Tjedan trešanja, 3. lipnja u Best Western Hotelu Jadran, također će se održati i edukacija konobara i kuhara hotela Jadran d.d. Rijeka. Kao predavač najavljen je Darko Baretić, eno-gastro znalac, bloger i suradnik TZ Primorsko-goranske županije na projektima Kvarner Gourmet te Kvarner Food.

U Ri gastro – Srdela je IN / Tjednu trešanja sudjeluju: Konoba Blato 1902, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Spagho, Restoran Aerosteak, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Porto Grillo, Bar Bar, Dolce Bolero, Bistro slastičarna Cukerin.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.



Pisane vijesti