Festival starina "Iz bakine škrinjice"

Udruga "Plodovi gorja Gorskog kotara" i Turistička zajednica općine Ravna Gora organiziraju šesto izdanje festivala starina "Bakina škrinjica".

Centralna svečanost održat će se 24. svibnja u sportskoj dvortani kroz uprizorenje baštine i tradicije Gorskog kotara i gostiju iz Slavonije, Korduna, Like, Žumberka i Istre. Od jutarnjih sati održava se sajam starina, domaćih proizvoda, ručnih radova i suvenira te prikaz starih običaja i tradicijske radionice. U kulturno-zabavnom programu nastupaju grupe i zborovi, uz bogatu gastro ponudu tradicijskih delicija domaćina i gostiju.

Šesto izdanje ravnogorske "Bakine škrinjice" započelo je izložbom "Ravna Gora voli istinu i rad / Čarolija suradnje", održanom od 18. do 22. travnja, koju su pripremili učenici 3. i 4. razreda s učiteljicama Gordanom Podobnik i Snježanom Sveticki i ove su godine proveli projekt međugeneracijske suradnje i družili se i radili sa stolarima, tkalcem, vunaricama, roditeljima, bakama i djedovima.

Zbivanja „Škrinjice" u svibnju nastavljena su izložbom fotografija Marijana Vančine „Ravna Gora nekad i sad" te edukativnim radionicama, školom u prirodi za djecu školske i predškolske dobi. Također, održana su stručna predavanja, posebno o europskom programu „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. 

 

 


Najave