U predsezoni u Splitu privatni smještaj povećan za 1400 kreveta

Broj kreveta u Splitu u privatnom smještaju za turiste porastao je u prva četiri mjeseca ove godine za 1.400 u odnosu na završetak 2014., a očekuje se da bi predstojeća turistička sezona na području splitsko-dalmatinske županije mogla biti rekordna, rečeno je u ponedjeljak na službenom predstavljanju novootvorenog ureda kompanije Booking.com, koja se bavi oglašavanjem smještajnih kapaciteta za turiste diljem svijeta.

"Krajem travnja ove godine u Splitu smo u privatnom sektoru imali 13.600 registriranih kreveta za smještaj u turista, što je veliki porast u odnosu na 12.200 registriranih privatnih kreveta potkraj 2014. godine“, rekla je ravnateljica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić.

Menadžer kompanije Booking.com Goran Pleše je istaknuo kako ta kompanija u Hrvatskoj trenutačno ima više od 30.000 objekata oglašenih za iznajmljivanje, a kako je splitsko područje iznimno važna destinacija, odlučili su otvoriti sezonski ured u tom gradu, koji će biti angažiran do kraja rujna ove godine.

"Split ima velike turističke ambicije, prvenstveno u razvoju industrije zabave, a uočili smo nedostatak servisnih detaljnih informacija i znanja o smještajnim kapacitetima u Splitu i splitsko-dalmatinskoj županiji te smo odlučili otvoriti ured u tom gradu“, objasnio je Pleša. Istaknuo je kako na području županije, od Makarske do Trogira s otocima, postoje 184 turistička mjesta da te je kompanija prepoznala važnost svojeg angažmana na tom području.

"Trenutno na našim stranicama, koje se prevode na 42 jezika, imamo prijavljenih 6.600 objekata s područja splitsko-dalmatinske županije za iznajmljivanje. Kao globalna kompanija, mijenjamo strukturu gostiju u Hrvatskoj zato što smo vidljivi u cijelom svijetu, a to znači da se u Hrvatskoj postupno izjednačava broj gostiju iz zemalja tradicionalnog tržišta s onima sa novih tržišta“, objasnio je Pleše.

Ravnatelj Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije Joško Stella istaknuo je da je otvaranje splitskog ureda kompanije Booking.com izraz poštovanja prema iznajmljivačima na tom području. "U prva četiri mjeseca na području splitsko-dalmatinske županije imamo rast oko pet posto dolazaka i noćenja turista u odnosu na isto razdoblje lani, a ove godine očekujemo rekordnu turističku sezonu u našoj županiji", rekao je Stella.

(Hina)



Pisane vijesti