Doček inauguracijskog leta Zürich - Zagreb avioprijevoznika Swiss International Air Lines

Nakon današnjeg slijetanja zrakoplova švicarskog Swiss International Air Lines iz Zuricha, prigodnom svečanošću u VIP salonu obilježen je početak letenja još jednog novog zrakoplovnog prijevoznika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Swiss će Zurich i Zagreb u ljetnom redu letenja 2015. povezivati svakodnevno, a najavili su i nastavak letenja u zimskom rasporedu 2015/2016 godine s četiri tjedna leta, što će zasigurno dodatno pridonijeti turističkoj i poslovnoj razmjeni Švicarske i Hrvatske te intenzivnijem prometu u zračnoj luci. Svečanosti su nazočili Nj. E. Stefan Estermann, veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, Frederico Sommaruga, direktor švicarske turističke zajednice, dr. sc. Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma te Bernhard Wodl, direktor Swiss International Air Lines za Austriju, Središnju i Istočnu Europu koji je i predstavio tvrtku. Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca, pozdravljajući dolazak Swiss International Airlinesa u Zagreb, posebno je naglasio kako je „Švicarska tržište koje u posljednjih pet godina bilježi konstantan i stabilan rast, ali je i tržište države više platežne moći, čiji građani na svojim putovanjima u prvom redu očekuju kvalitetu. Hrvatska im je u tom kontekstu novo otkrivena i relativno bliska destinacija, što predstavlja našu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju.“

Nakon današnjeg slijetanja zrakoplova švicarskog Swiss International Air Lines iz Zuricha, prigodnom svečanošću u VIP salonu obilježen je početak letenja još jednog novog zrakoplovnog prijevoznika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Swiss će Zurich i Zagreb u ljetnom redu letenja 2015. povezivati svakodnevno, a najavili su i nastavak letenja u zimskom rasporedu 2015/2016 godine s četiri tjedna leta, što će zasigurno dodatno pridonijeti turističkoj i poslovnoj razmjeni Švicarske i Hrvatske te intenzivnijem prometu u zračnoj luci.

Svečanosti su nazočili Nj. E. Stefan Estermann, veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, Frederico Sommaruga, direktor švicarske turističke zajednice, dr. sc. Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma te Bernhard Wodl, direktor Swiss International Air Lines za Austriju, Središnju i Istočnu Europu koji je i predstavio tvrtku.

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca, pozdravljajući dolazak Swiss International Airlinesa u Zagreb, posebno je naglasio kako je „Švicarska tržište koje u posljednjih pet godina bilježi konstantan i stabilan rast, ali je i tržište države više platežne moći, čiji građani na svojim putovanjima u prvom redu očekuju kvalitetu. Hrvatska im je u tom kontekstu novo otkrivena i relativno bliska destinacija, što predstavlja našu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju.“

I Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Stefan Estermann izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom Swiss International Air Linesa u Zagreb. Veleposlanik je istaknuo kako čak 200.000 švicarskih turista godišnje dolazi u Hrvatsku pa će i ovaj let pozitivno utjecati na povezanost, ne samo u prometnom smislu, nego i dodatnom približavanju dviju država.  

Domaćin događanja, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Bruno Mazurkiewicz izrazio je zadovoljstvo ovom poslovnom suradnjom: „Dolazak nove aviokompanije uvijek je razlog za slavlje i zaista mi je drago što mogu pozdraviti Swiss International Air Lines u Zagrebu. Zagreb i Zürich imaju mnogo toga zajedničkog, u turističkom i poslovnom smislu i drago nam je što je i Swiss prepoznao taj potencijal. Također, sretni smo što smo nedavno započeti ljetni red letenja u zagrebačkoj zračnoj luci obilježili dolaskom nove aviokompanije te sam siguran kako će i ova kompanija pridonijeti pozitivnim rezultatima prometa koje kontinuirano bilježimo.“ 

„Hrvatska je drugi najveći trgovinski partner Švicarskoj u jugoistočnoj Europi. Više od 1300 švicarskih državljana živi u Hrvatskoj, a Hrvatska je Švicarcima jedna od omiljenih turističkih destinacija. Swiss nastavlja ulagati u svoje poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi, a Hrvatska nudi puno potencijala, poglavito kad se uzme u obzir i hrvatska dijaspora od 30.000 hrvatskih državljana koji žive u Švicarskoj“, izjavio je Bernhard Wodl, direktor Swiss International Air Lines za Austriju, Središnju i Istočnu Europu.

SWISS je švicarska nacionalna kompanija koji putnicima nudi letove prema 106 destinacija u 49 država iz Züricha, Ženeve i Basela te prevozi više od 16 milijuna putnika godišnje. Kao članica Lufthansa Grupe i Star Allianse, SWISS ostaje vjeran svojoj glavnoj misiji a to je povezivanje Švicarske s Europom i svijetom kvalitetnom uslugom u zračnom prijevozu.



Pisane vijesti