U prvom kvartalu 13 posto više turista

Turistički promet u Karlovcu u prvom je tromjesečju ove godine bio za 13 posto veći nego u prva tri prošlogodišnja mjeseca, registrirano je 2563 turista koji su ostvarili 3951 noćenje.

Trećinu čine domaći gosti, a najveći broj stranih posjetitelja je iz Republike Koreje, koji su ostvarili 1018 noćenja, saznaje se iz Turističke zajednice grada Karlovca.

Statistika samo za ožujak pokazuje 20 posto bolji rezultat u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

Voditeljica marketinga TZ Nikolina Lisac kaže da je porast dolazaka turista rezultat njihove prošlogodišnje promidžbe, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, pa je za promociju na njemačkom, talijanskom, nizozemskom i domaćem tržištu utrošeno pola milijuna kuna.

Oglašavanje ide i dalje, polovica se odnosi na specijalizirane portale, s tim da se osim karlovačkih oglašavaju i odredišta u Ozlju i Ribniku koja zajedno čine destinaciju "Zeleno srce Hrvatske". Dio je to projekta HTZ-a Hrvatska 365 za povećanje broja dolazaka turista u pred i posezoni.

Dobrom rezultatu dolazaka turista iz Koreje doprinosi i izravna suradnja hotela Europa s agencijama koje turistima iz Azije organiziraju obilazak Plitvičkih jezera i drugih područja Hrvatske.

(Hina)



Pisane vijesti