Zamjenik ministra turizma na predstavljanju projekta izgradnje međunarodnog streljačkog centra u Čavlima

Zamjenik ministra turizma, dr. sc. Daglas Koraca posjetio je danas Primorsko-goransku županiju, odnosno općinu Čavle, gdje je sudjelovao na predstavljanju projekta prenamjene vojnog strelišta „Kovačevo“ u međunarodni streljački centar Grobnik. Na sastanku su sudjelovali ministar obrane Ante Kotromanović, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga kontraadmiral Robert Hranj, župan primorsko-goranski, Zlatko Komadina, načelnik općine Čavle, Željko Lambaša, direktorica TZ Kvarnera, Irena Peršić Živadinov te predstavnici projektnog tima. Nakon sastanka obišli su postojeću streljanu u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno u korištenju Ministarstva obrane.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo što su ministar obrane Ante Kotromanović i zamjenik ministra turizma Daglas Koraca pokazali razumijevanje za ovaj projekt. "U ovoj fazi smo došli do idejnog rješenja izmjena prostornog plana općine Čavle i dalje bez suglasnosti MORH-a ne možemo to zemljište prenamijeniti za ove namjene kako bi mogli ići dalje prema izradi glavnog projekta", pojasnio je župan.

Zamjenik Koraca istaknuo je važnost stalnog jačanja kvalitete ponude i usluga u odredištima te je ovaj projekt nazvao odličnim primjerom obogaćivanja turističke ponude Primorsko-goranske županije. „Kvaliteta i raznovrsnost ponude nužne su za jačanje ukupne turističke ponude naše zemlje, ali isto tako i atraktivnost određene destinacije. Riječ je o projektu koji ima veliki potencijal u domeni sportskog turizma, koji je definiran i u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, a osim toga, moguća je i izgradnja kineziološkog sportskog dijagnostičkog centra. Uz dodatnu hotelsku i ugostiteljsku ponudu, otvaraju se novi motivi dolaska kako u destinaciju, tako i u našu zemlju. Navedeni projekt svakako će pridonijeti razvoju turizma na ovom području te vjerujem da će općina Čavle u skorijoj budućnost postati prepoznatljivo međunarodno središte sportaša, ali i svih zaljubljenika streljačkih sportova“, istaknuo je Koraca.

Riječ je o jednom od najvažnijih razvojnih projekata Primorsko-goranske županije, čiji je cilj izgradnja streljačkog centra koji bi objedinio sve streljačke, streličarske i lovačke discipline te bio jedinstven na području Europske unije. Planirani sadržaji planiraju se povezati sa širom sportsko-turističkom zonom Grobnik, koja obuhvaća automotodrom, aerodrom za sportske i rekreativne aktivosti vezane uz zrakoplovstvo te regionalnim sportskim centrom Platak, s krajnjim ciljem cjelogodišnjeg korištenja i povezivanja sadržaja.

Podsjećamo, Ministarstvo turizma potiče razvojno-turističke projekte diljem Hrvatske te je tijekom 2014. godine za projekte u Primorsko-goranskoj županiji, za šezdesetak njih, izdvojilo više od pet milijuna kuna bespovratnih potpora.



Pisane vijesti