Studenti Stanford MBA posjetili Ministarstvo turizma

U sklopu posjeta Hrvatskoj, tridesetak studenata Stanford MBA (Stanford Graduate School of Business), jedne od prestižnih poslovnih škola, posjetili su danas Ministarstvo turizma, kojima je pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić predstavio aktualnosti hrvatskog turizma, s naglaskom na strateške dokumente te mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova.

Glavne teme prezentacije bile su razvoj hrvatskog turizma od početka devedesetih, posljedice koje je ostavio rat te strateški planovi razvoja hrvatskog turizma. Studente je posebno zanimalo mjesto Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije na svjetskom tržištu, novi krovni komunikacijski koncept “Croatia, full of life” te koliko je do sada postignuto u segmentu razvoja drugih proizvoda i ponude. Hrvatska je, kako su rekli, do sada bila isključivo percipirana kao sredozemna destinacija s lijepom prirodom, odnosno kao destinacija sunca i mora te je studente također zanimalo na koje će se nove turističke proizvode Hrvatska usmjeriti.

Pomoćnik ministra Želimir Kramarić naglasio je da europsko tržište i dalje ima veliki potencijal za Hrvatsku, ali i da se za vaneuropske destinacije stvaraju posebne ponude i promotivni sadržaji koji će privući goste tijekom cijele godine. Osim toga, informirao je i o novim investicijama i poticajima kroz EU fondove, koji će doprinijeti bržem ostvarivanju ciljeva hrvatskog turizma, kao i o Strategiji razvoja turizma RH i cilju ulaska Hrvatske među 20 svjetskih turističkih odredišta do 2020.godine.

Osim posjeta i obilaska Zagreba, studenti će u nastavku posjetiti i Dubrovnik.



Pisane vijesti