Poslovni centar Termi Tuhelj odredište stjecanja novih znanja i vještina u turizmu

Kao što je i najavljeno prošle godine, u Termama Tuhelj počeo je prvi u regiji MBA (Master of business administration) stručni poslijediplomski studij iz turizma koji je formirala IEDC Poslovna škola iz Bleda.

Program pod nazivom„Advanced managment in tourisam“ dio je prvog MBA studija iz turizma koji okuplja vrhunske stručnjake i profesore turizma iz cijelog svijeta. Program je sastavljen od pet modula koji obrađuju različite teme suvremenih trendova i noviteta u turizmu, a namijenjen je menadžerima u turizmu koji žele utjecati na razvoj svojih kompanija, ali i na razvoj turizma u okolini.

Prvo modul, kojemu je pristupilo 27 polaznika, većinom iz Hrvatske i Slovenije, no ima ih i iz cijele Europe i Balkana, od Makedonije do Nizozemske, održava se do 19. ožujka u poslovnom centru Termi Tuhelj.

Program je odvija uz potporu Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore kao i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, koji su ga prepoznali kao potreban instrument jačanja znanja na području turizma i menadžmenta, a time i kvalitete hrvatskog turizma. 

Prvi modul otvorila je dekanica IEDC Poslovne škole Danica Purg, direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar te pomoćnik ministra turizma Ivo Bašić.

Riječ je o postdiplomskom studijskom programu iz turizma (Menadžment u turizmu) namijenjenom top menadžerima iz regije odnosno predsjednicima uprava, direktorima, voditeljima službi, stručnim savjetnicima i istraživačima koji žele usavršiti svoja znanja temeljem kojeg će moći utjecati na buduća kretanja u području turizma. Veći dio predavanja tog studija odvijat će se u Termama Tuhelj, kao i u prostorima IEDC-Poslovne škole Bled.



Pisane vijesti