Uskrs u Istri: Očekuje se dvadesetak tisuća gostiju

Većina hotelijera za uskrsne blagdane, koji su ove godine dva tjedna ranije nego lani, očekuje manji turistički promet, a u Istri se očekuje dolazak 20-ak tisuća turista, koji bi trebali ostvariti između 60 i 70 tisuća noćenja, doznaje se u petak od direktora Turističke zajednice Istarske županije Denisa Ivoševića.

"Prerano je govoriti o nekim konkretnim podacima, ali vjerujem da će uskrsni blagdani, iako su ove godine dva tjedna ranije nego lani, opravdati očekivanja svih turističkih djelatnika u Istri", kazao je za Hinu Ivošević.

Predsezona i za istarske hotelijere tradicionalno počinje uskrsnim blagdanima, a ove će godine za blagdane u Istri biti otvoreno više od 50 hotelsko-turističkih objekata.

Ove godine Uskrs je 5. travnja, dva tjedna kasnije nego lani, a Ivošević podsjeća kako je prošle godine za uskrsne blagdane, od 18. do 21. travnja, u Istri boravilo oko 25 tisuća gostiju, koji su ostvarili oko sto tisuća noćenja.

Prema podacima najvećih istarskih turističkih tvrtki, najviše gostiju ove bi godine trebalo bi boraviti u objektima Valamar Riviere, gdje očekuju dolazak oko 2.800 turista i ostvarenje oko deset tisuća noćenja.

U pulskoj turističkoj zajednici očekuju kako će Pulu za Uskrs posjetiti oko tri tisuće gostiju, većinom iz Italije, Njemačke, Austrije i Slovenije.

(Hina) 



Pisane vijesti