Održan 2. Forum lošinjskih iznajmljivača

Više od 200 iznajmljivača i 20-ta izlagača prisustvovalo je na jučer održanom 2. Forumu lošinjskih iznajmljivača – INOVATIVNI PRIVATNI, održanom u organizaciji grada i Turističke zajednice Malog Lošinja. TZG Malog Lošinja već tradicionalno okuplja iznajmljivače apartmana i soba s područja grada Malog Lošinja te ih upoznaje s novitetima u radu, zakonskim obvezama i odredbama, marketingom privatnog smještaja, novitetima u destinaciji i dr., a sve s ciljem da se primjenom novih ideja, usluga i proizvoda unaprijedi kvaliteta privatnog smještaja.

U izlagačkom dijelu svoju ponudu predstavilo je 20-tak izlagača - predstavnika banaka s ponudom turističkih kredita za iznajmljivače, trgovina s raznim popustima za iznajmljivače,  osiguranja, turističkih agencija, tvrtke s ponudom za energetsko certificiranje objekata, informatičkih servisa, aromaterapeuta i TZ Kvarnera s projektom Kvarner family. Posjetom Forumu iznajmljivači su ostvarili brojne pogodnosti za opremanje svojih smještajnih kapaciteta, te sudjelovali u bogatoj nagradnoj igri. Prisutni su bili i predstavnici gradskih službi, turističke inspekcije,  te MUP-a kako bi prisutnima odgovorili na učestala pitanja.

Direktorica TZG Malog Lošinja, Đurđica Šimičić, u uvodnoj je prezentaciji naglasila rezultate anketa provedenih lani u privatnom smještaju te važnost sinergije i međusobnog umrežavanja turističkih subjekata diljem otoka. Kao novost izdvojila je mogućnost da TZG Malog Lošinja sufinancira marketinške aktivnosti iznajmljivača (fotografiranje objekata, dizajn apartmana, video zapise, oglašavanja, izradu promidžbenih materijala) te podsjetila na aktivnosti koje TZG kontinuirano provodi već dugi niz godina poput sufinanciranja tečajava stranih jezika, aromaterapije u svakodnevnom životu, poklona za dugogodišnje goste, podjelu sadnica, kartica za iznajmljivače s pogodnostima u trgovinama za opremanje soba i apartmana i brojne druge.

Gradonačelnik Gari Cappelli predstavio je kapitalne projekte Malog Lošinja u 2015. godini, istaknuvši projekte za produživanje turističke sezone na cjelogodišnji turizam, kao što su biciklističke staze i najavio dugo očekivani dolazak brončane statue Apoksiomena koji će trajno biti izložen u palači Kvarner u Malom Lošinju.



Pisane vijesti