HTZ: Javni poziv za izbor potencijalnih kandidata za razvoj DMK

Hrvatska turistička zajednica je na svojim Internet stranicama objavila Javni poziv za izbor potencijalnih kandidata za razvoj DMK te dodjelu potpora za programe razvoja i  uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa u 2015. godini, otvoren do 9. travnja 2015.

Predmet Javnog poziva je izbor potencijalnih kandidata za razvoj DMK koji se bave razvojem složenih destinacijskih proizvoda u Hrvatskoj te razvojem specifičnih i tematskih proizvoda u Hrvatskoj, a odabranim kandidatima će biti osigurana tehnička i savjetodavna podrška do kraja 2015. godine. Također, predmet poziva je i dodjela bespovratnih novčanih sredstava Hrvatske turističke zajednice za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa koji pridonose ciljevima kao što su aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka, obogaćivanje turističke ponude, razvoj inovativnih proizvoda koji omogućavaju produljenje turističke sezone, povećanje turističkog prometa i sl.

„Hrvatska turistička zajednica putem projekta razvoja DMK nastoji stvoriti poticajno okružje za uspješni razvoj nove ponude složenih turističkih proizvoda za turističko tržište posebnih interesa. To je vrlo važno ako želimo povećati konkurentske sposobnosti hrvatskog turizma, produljenje sezone i tržišnu valorizaciju turističkih potencijala svih hrvatskih područja. U tom je procesu ključan segment suradnja lokalnih poslovnih subjekata, odnosno puna primjena destinacijskog menadžmenta“, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Sredstva potpore odobravat će se za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa i to za složene višetematske destinacijske proizvode u Hrvatskoj te za složene specifične jednotematske proizvode u Hrvatskoj.

Dodatne informacije na: potpore@htz.hr



Pisane vijesti