Okrugli stol „Foto turizam - turistički proizvod"

Slijedom potrebe za novim sadržajima koji će obogatiti i kreativno oplemeniti turističke destinacije i biti od interesa za nove kategorije korisnika u vansezonskom periodu, ali i za dionike turističkog sektora, Udruga neovisnih putničkih agencija Hrvatske (UNPAH) i turistička zajednicas grada Varaždina, pozivaju na okrugli stol „Foto turizam - turistički proizvod" (Varaždin, Palača Herzer, Franjevački trg 10).
 
Sudionici će se baviti pitanjima utjecaja fotografije na razvoj i promociju turističkih sadržaja destinacije, problematikom vezanim uz uređenje destinacije za foto turizam i pozitivnim iskustvima njegova razvitka kao turističkog proizvoda, novim kreativnim pristupom korisnicima, urbanim kontekstom kreiranja novih proizvoda foto turizma, destinacijom u očima posjetitelja - fotografijama izvorom sjećanja, kreativnosti i promocije te foto turizmom u sprezi s ruralnim, edukativnim, aktivnim, kulinarskim itd. turizmom.
 
Cilj skupa je istaknuti ulogu kreativnosti, promocije i očuvanja kvalitetnog estetskog prostora hrvatskog kulturnog krajolika i identiteta u kontekstu širokog konkurentskog okružja Europske unije, kako bi  hrvatske mikro-destinacije bogate naslijeđem stekle dodatnu prepoznatljivost ali i nove poticajne uvjete za uključivanje u europske razvojne programe.
 
Program
  • Turistička zajednica grada Varaždina, Branka Tropp, direktorica
  • UNPAH Zlatko Kukec,  predsjednik
Izlaganja:
  • Društvene mreže i fototurizam, Bosiljko Domazet, Ministarstvo turizma
  • Fotografija u promociji turizma, Milo Sršen, Hrvatska turistička zajednica
  • Radionica fototurizma, Marko Vrdoljak, autor radionice fototurizma Brijuni - praktični primjeri izvedbe
  • Zaključno: Trendovi, potencijali i praktične preporuke, Vlasta Klarić, UNPAH
  • Rasprava i razmjena iskustava
Riječ je o petom u nizu okruglih stolova o foto turizmu, koji je započeo prošle godine u Prvić Luci na Svjetski dan turizma, točnije u Vodicama, gdje je održana rasprava s temom „Memorijalni centar „Faust Vrančić“, kreiranje matrice upravljanja destinacijom kulturnog turizma“. Drugi okrugli stol „Kako opremiti destinaciju za foto turizam“ održan je 11. studenoga u Ninu i treći, s istom temom, u Ozlju, 10. prosinca prošle godine te četvrti, u Zagrebu, s temom  „Foto turizam – turistički proizvod“, 28. siječnja 2015. godine.


Najave