Za rent a car agencije ovoljetna turistička sezona moguće bolja od lanjske

Za rent a car agencije u Hrvatskoj ovoljetna bi turistička sezona mogla biti znatno bolja od lanjske jer njihovi partneri s inozemnih tržišta najavljuju velik broj rezervacija za razdoblje od sredine lipnja do sredine rujna koje su za sada i 20 posto bolje nego u zadnje dvije godine.

O takvim kretanjima izvijestili su u srijedu iz domaće rent a car agencije Fleet, jedne od jačih agencija za tu ponudu na hrvatskom tržištu, iz koje kažu i da su ranije najave za ovu sezonu bile više na tragu lanjskih rezultata, ali da se to promijenilo u zadnjih mjesec dana te sada ima naznaka da bi sezona za rent a car mogla biti uspješnija.

Ipak napominju da se sadašnji porast rezervacija vozila ne mora nužno preslikati i na samu sezonu jer se uvijek mogu dogoditi nepredviđene situacije, ili i rezervacije u nekom trenutku i stati, pa i pasti, ali vjeruju da će u nekim segmentima tog najma, pogotovo luksuznih vozila, ponajprije u Dubrovniku gdje se to pojačano traži, ostvariti bolji rezultati.

Govoreći o potražnji za rent a carom ističu da se u Hrvatskoj ljeti, ali i tijekom cijele godine, najviše traže manja i kompaktna vozila s dizelskim pogonom, i to u prosjeku najma između tri do sedam dana, odnosno najviše vozila se 'renta' na šest dana.

Najveći broj najmova imaju iz udaljenih zemalja, u prvom redu turista koji u Hrvatsku stižu zračnim prijevozom, u čemu prednjače Amerikanci i Kanađani, a blizu su im i Rusi čiji najam vozila raste unatoč njihovom manjem broju dolazaka i noćenja u Hrvatskoj u zadnje dvije godine.

Za cijene rent a cara u Hrvatskoj tijekom sezone kažu da su na tragu standarda svih konkurentskih zemalja, ali su znatno niže izvan sezone pa čak i među najnižima u Europi zbog, po njihovoj ocjeni, jake konkurencije i 'dumpinga' cijena.

Agencija rent a car Fleet jedna je od četiri-pet vodećih takvih agencija u Hrvatskoj, posluje u sklopu TRCZ Grupe, a prošle je godine ostvarila ukupan promet nešto veći od 80 milijuna kuna.

(Hina)



Pisane vijesti