U Solinu 1. međunarodni kongres antičkih gradova

Grad Solin od 25. do 28. veljače domaćin je 1. međunarodnog kongresa antičkih gradova kojemu je cilj potaknuti susrete čelnih ljudi u turizmu antičkih gradova Hrvatske i inozemstva, turističkih zajednica i predstavnika turističkih agencija kako bi razmijenili iskustva u promociji na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu kao i razvoja novih turističkih proizvoda i aranžmana.

Za kongres je prijavljeno stotinjak sudionika, istaknuto je u srijedu na konferenciji za medije u povodu tog projekta čiji su organizatori Grad Solin, Turistička zajednica grada Solina i Hotel President, u kojemu se održava taj skup.

Direktorica Turističke zajednice Grada Solina Jelena Stupalo naglasila je kako je upravo Solin najstariji antički grad od svih koji će sudjelovati na kongresu, a tamo će biti predstavnici Pule, Solina, Splita, Raba, Zadra te francuskih gradova Nimesa i Aix-en Provencea. Kazala je da je temelj projekta destinacijski management koji je sastavni dio budućeg turističkog razvoja Hrvatske.

Napomenula je kako kongres ima širok krug sudionika iz turističkih zajednica, arheoloških muzeja, predstavnike gradova i obrazovnih ustanova. Ovaj projekt, napomenula je, u skladu je s projektom oživljavanja pred i posezone (PPS) Hrvatska 365, što znači da destinacija živi tijekom cijele godine.

Solinski dogradonačelnik Dalibor Ninčević istaknuo je kako kongres puno znači ne samo za Solin već i širu zajednicu, za daljnji razvitak grada kao turističke, povijesne i arheološke destinacije.

U okviru programa kongresa večeras će se održati skupština Hrvatske udruge povijesnih gradova, kongres se otvara sutra, predviđena su predavanja uglednim stručnjaka, panel diskusije i radionice, a za sudionike kongresa organizirana su razgledavanja Solina, Splita, Trogira, Omiša i tvrđave na Klisu.

(Hina)



Pisane vijesti