U siječnju 23 posto više noćenja, Zagreb na 6. mjestu među 20 europskih gradova

Nakon uspješne 2014. godine, Zagreb i u siječnju bilježi odlične rezultate. Naime, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u siječnju je posjetilo 40.443 posjetitelja koji su ostvarili 79.935 noćenja. U odnosu na siječanj 2014. godine, ove brojke predstavljaju porast od 20 posto u dolascima i čak 23 posto u noćenjima.
 
Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, BIH i Njemačke. I u broju zabilježenih noćenja, sličan je raspored pa su, tako, na prvom mjestu gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Južne Koreje, Njemačke i BIH.
 
Ove dobre rezultate potvrđuje i ponovni plasman Zagreba među 10 naboljih europskih destinacija prema organizaciji European Best Destinations. Podsjećamo, spomenuta organizacija je, drugu godinu zaredom, nominirala Zagreb za taj prestižni naslov, a glasovanje je bilo otvoreno od 20. siječnja do 10. veljače na njezinoj internetskoj stranici.
 
Zagreb je ove godine zauzeo 6. mjesto, od 20 gradova koji su bili u konkurenciji (Amsterdam, Atena, Barcelona, Beč, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Innsbrück, Istanbul, Lisabon, Ljubljana, London, Madrid, Malta, Milano, Pariz, Reykjavik, Riga, Rim), ostavljajući iza sebe gradove kao što su Beč, Pariz, London i mnogi drugi.
 
Ono što posebno treba istaknuti jest da je ove godine u konkurenciji bilo 10 novih gradova te 10 gradova koji su bili nominirani i prošle godine (Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, London, Madrid, Milano, Pariz i Rim), a Zagreb je, uz Milano, jedini prema broju osvojenih glasova, uvršten među 10 najboljih europskih destinacija. Organizator natjecanja osigurao je za prvih 10 odredišta isticanje na njihovoj web stranici te, tijekom cijele godine, prisutnost na društvenim mrežama kao 10 najboljih europskih destinacija koje trebaju biti otkrivene u 2015. godini.
 
Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna pozitivnim rezultatima, a naročito ponovnom nominacijom i plasmanom Zagreba među 10 najboljih europskih destinacija. 
 


Pisane vijesti