Predstavljen prvi 'Golf vodič za investitore'

Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) danas je predstavila prvi Golf vodič u Hrvatskoj "Tee-Off in Croatia" namijenjen prvenstveno potencijalnim investitorima u taj turistički sektor.

APIU je taj vodič izradila zbog velikog broja upita stranih investitora za mogućnosti ulaganja u golf, kazao je na konferenciji za novinare ravnatelj te Agencije Slobodan Mikac.

Vodič je zamišljen kao pomoć investitorima, tiskan je na engleskom jeziku u nakladi od tisuću primjeraka, a uz prikaz trenutnog stanja tog sektora u Hrvatskoj daje i osnovne informacije kroz koje potencijalni investitor mora proći želi li ulagati u golf u Hrvatskoj.

Mikac naglašava i da je to samo prvi korak u želji APIU-a da uvede svojevrsni red u golf, budući se Agencija aktivno želi uključiti ne samo u pomoć nego i u pronalaženje lokacija za golf. Stoga je i pozvao gradove, županije i pojedince da izvijeste o potencijalnim lokacijama kako bi zajedno radili na tome.

Na današnjem predstavljanju vodiča čulo se i da su prostornim planovima u Hrvatskoj predviđene 63 potencijalne lokacija za golf terene, od kojih su 53 prikazane i u vodiču.
Hoće li se na svim tim lokacijama i stvarno urediti golf tereni ovisit će o dobivanju lokacijskih dozvola, kao i o interesu i suradnji lokalnih i državnih vlasti i investitora.

Danas u Hrvatskoj postoje dva golf igrališta s 18 rupa (na Brijunima i u Krašiću), jedno igralište s 9 rupa (Zagreb-Blato) i nekoliko golf vježbališta, a ove se jeseni planira početak izgradnje najvećeg golf terena s odmaralištem u Hrvatskoj (Golf resort "Marlera" u Istri, inicijatora i suvlasnika Dražena Ladića).

Prema podacima europskog golf udruženja (European Golf Association) u Europi ima više od šest tisuća golf igrališta i više od 4 milijuna golfera. Najviše golf igrališta ima Engleska (oko 2.000), Njemačka (više od 600) i Škotska (više od 500). (Hina)
 



Pisane vijesti