189. Samoborski fašnik

Crveni fašnički tepih spreman je primiti sve zvijezde koje dođu na 189. Samoborski fašnik i pridonesu promociji ovogodišnje filmske teme – Leta iznad Srakinog gnezda. (petak, 6. veljače 2015.). Princ Fašnik samo za tu prigodu pretvorit će se u Princa Valianta, Sraka postaje Merlinka ili po fašnički Srakolinka, Sudec se pretvara u Judgea Dredda, a Fiškal u đavoljeg odvjetnika.

Programi odvijati na pet lokacija – na Trgu kralja Tomislava gdje je smještena centralna pozornica, na Trgu Matice hrvatske na kojem se održavaju SRAKAfest, Srakotrk te kao novitet pričaonica Špelunkica, potom u Livadićevoj ulici koja se pretvara u ETNOcest pa do luna parka i šatora iza kina te klizališta u bivšoj vojarni, gdje će se u subotu, 7. veljače, održati Metloboj i Krafling (curling s demižonima).

Osim filmskih zvijezda, Fašnik će obilježiti i zvijezde hrvatske estrade. Fašničkim spelancijama tradicionalno će se pridružiti i ugostitelji sa svojim prigodnim dekoracijama i programima. Za preobrazbu Samobora u filmski grad zaslužni su i samoborski likovnjaci predvođeni Nikom Barunom, a svoj udio u osmišljavanju posebnih izdanja filmskih  plakata dao je i Nik Titanik, tj. Nikola Plečko.  

Organizator 189. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica grada Samobora, uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta i Komunalca Samobor. Pokrovitelji su Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica, suorganizatori Pučko otvoreno učilište i Komunalac, medijski pokrovitelji Večernji list, Radio Samobor i Tip Travel Magazine, a sponzori Zagrebačka  pivovara te Hypo Alpe Adria banka, Podravka, Arena centar, Splitska banka, Littera, Croatia osiguranje, Iscar, Chromos, Pap promet, Eurocom, Filab, Nord, Klimaoprema, Slana soba Samobor, Tehno promet 93, Samoborska banka, Algoritam i ostali.

Sve informacije mogu se naći na službenoj web stranici Fašnika kao i na popularnim društvenim mrežama.



Najave