Karnevalski spektakl: "Lansiranje rakete"

Mošćenička Draga se, osim kao poznato turističko i kupališno mjesto Kvarnera, diči i svojim nadasve originalnim spaljivanjem Pusta. Naime, tradicija „lansiranja rakete“ u orbitu s jednim jedinim putnikom, popularnim i neumornim „živim pustom“ imena Gobo, rodila se davne 1969. godine kad je čovjek prvi puta stao na mjesec. Od tada, s tek nekoliko godina prekida, Gobotu se u Mošćeničkoj Dragi javno sudi pred mnogobrojnom publikom. 
 

Spomenuto polusatno suđenje Gobotu priprema se cijelu godinu, a cijeli se ovaj „teatar na otvorenom“ odvija na trgu - placi, te velikim dijelom na rivi, unutar same lučice - porta, te duž cijele plaže koja biva zapaljena mnoštvom krijesova pa stoga i stvara dojam lansirne piste za dvadesetmetarsku raketu.
 
 
Javno suđenje, prozivke i uvrede za sve ono loše što je Gobo počinio protekle godine, možete doživjeti na balkonima hotela Mediteran, a u hotelu Marina se nakon ove svečanosti i zapleše uz tradicionalno kušanje vina i bakalara. 
 
Valja naglasiti i Smotru karnevalskih zastava koja se u Mošćeničkoj Dragi održava po četvrti put. Dakle, prije samog suđenja, placom će prodefilirati predstavnici mnogih maškaranih grupa noseći svoje zastave.
 
TZO Mošćenička Draga


Najave