Za udruženo oglašavanje sa zračnim prijevoznicima 5,6 milijuna kuna

Primorsko-goranska županija, županijska Turistička zajednica i grad Krk potpisali su u danas u Krku ugovor o udruživanju sredstava radi sufinanciranja kampanje oglašavanja sa zračnim prijevoznicima u ovoj godini, a za promotivnu kampanju oglašavanja sa šest zračnih prijevoznika planira se ukupno udružiti oko 5,6 milijuna kuna.
 
Cilj je promoviranje područja Kvarnera kao avio-destinacije putem promotivnih kampanja oglašavanja u tiskovnim medijima, na televiziji, radiju i internet portalima, brošurama, katalozima, programima i magazinima zračnog prijevoznika, na web stranicama zračnog prijevoznika i sl., istaknuto je na potpisivanju ugovora.
 
Sudionici u projektu kampanje oglašavanja su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Županijska komora Rijeka, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije, lokalne turističke zajednice s područja županije u suradnji s gospodarstvenicima i lokalnim jedinicama s tog područja i Zračna luka Rijeka.
 
Za cjelokupnu realizaciju projekta sa šest zračnih prijevoznika na području županije planirano je ukupno udružiti sredstva u iznosu 5,6 milijuna kuna, od čega će županija sudjelovati sa 612,5 tisuća kuna, županijska turistička zajednica s 300 tisuća, a grad Krk s 56,4 tisuće kuna.
 
Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić rekao je da su gotovo sve županijske jedinice lokalne samouprave, osim jedne, odnosno 35 od ukupno 36 lokalnih jedinica, ušle u udruženo oglašavanje. Ovo je zajednički projekt. Vidimo da turizam bez kvalitetne zračne luke ne može opstati, istaknuo je. Govoreći o suradnji Zračne luke Rijeka s državom, kazao je da posljednje dvije godine država kvalitetno prati njeno održavanje, a u ovoj se godini planira jačanje domaćih linija.
 
"Tu je ogroman prostor za razvoj riječkog aerodroma jer se radi o subvencijama u ukupnoj vrijednosti od 100 milijuna kuna, a Zračna luka Rijeka je do sada dobivala mrvice, od 200 do 300 tisuća kuna", rekao je Marko Boras Mandić.
 
Kako je istaknuto, uz jačanje domaćih linija, riječkom su aerodromu od inozemnih destinacija prioritet razvoja Italija i Španjolska, a već su pokrivene Njemačka, Skandinavija i Belgija.
 
Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić istaknuo je da je Zračna luka Rijeka veliki potencijal Krka i županije te da je ključno povećati promet, čemu će pridonijeti i udruženo oglašavanje. (Hina)


Pisane vijesti