VIP Snow Queen Trophy ovoga tjedna na Sljemenu

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na konferenciji za novinare povodom najave slalomske utrke VIP Snow Queen Trophy, koja će se 4. i 6. siječnja 2015. godine održati na Sljemenu. Ovom prilikom Lorencin je naglasio kako je ovo jedina manifestacija koja se održava u Hrvatskoj, a čije se utrke izravno prenose na najgledanijim televizijskim kanalima naših najvažnijih emitivnih tržištia. Sljemenske se utrke, između ostaloga, izravno prenose i na njemačkom ARD-u, austrijskom ORF-u, talijanskom RAI-ju, slovenskoj državnoj televiziji te Eurosportu, a održavaju se uoči najvećih europskih turističkih sajmova čime je veća i vrijednost promocije hrvatskog turizma. „Hrvatska možda nije klasična skijaška, ali svakako jest turistička destinacija. Ako želimo biti jedna od 20 turistički najkonkurentnijih zemalja, moramo imati odgovarajuću ponudu i izvan glavnog dijela turističke sezone, a Hrvatska ima sve predispozicije da to i ostvari. Osim toga, zbog ove utrke mnogi su skijaši zavoljeli Hrvatsku te dolaze na aktivni odmor i tijekom ljetne sezone, dok koristi od njihovih dojmova koji se prenosi diljem svijeta imaju brojne pozitivne efekte“, naglasio je Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na konferenciji za novinare povodom najave slalomske utrke VIP Snow Queen Trophy, koja će se 4. i 6. siječnja 2015. godine održati na Sljemenu. Ovom prilikom Lorencin je naglasio kako je ovo jedina manifestacija koja se održava u Hrvatskoj, a čije se utrke izravno prenose na najgledanijim televizijskim kanalima naših najvažnijih emitivnih tržištia. Sljemenske se utrke, između ostaloga, izravno prenose i na njemačkom ARD-u, austrijskom ORF-u, talijanskom RAI-ju, slovenskoj državnoj televiziji te Eurosportu, a održavaju se uoči najvećih europskih turističkih sajmova čime je veća i vrijednost promocije hrvatskog turizma.

„Hrvatska možda nije klasična skijaška, ali svakako jest turistička destinacija. Ako želimo biti jedna od 20 turistički najkonkurentnijih zemalja, moramo imati odgovarajuću ponudu i izvan glavnog dijela turističke sezone, a Hrvatska ima sve predispozicije da to i ostvari. Osim toga, zbog ove utrke mnogi su skijaši zavoljeli Hrvatsku te dolaze na aktivni odmor i tijekom ljetne sezone, dok koristi od njihovih dojmova koji se prenosi diljem svijeta imaju brojne pozitivne efekte“, naglasio je Lorencin.

Skijaške utrke Audi FIS Ski World Cup ”Vip Snow Queen Trophy“ 2015– Zagreb/Sljeme, ove sezone ugostit će najbolje svjetske slalomašice po deseti put te najbolje slalomaše sedmi put u 11 godina organizacije utrka.

Ženski slalom je ove godine dnevna utrka, start prve vožnje je 4. siječnja je u 10.00 sati, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica počinje u 12.45 sati.

Muški slalom održava se kao noćna utrka, što dodatno povećava atraktivnost događaja. Start prve vožnje muškog slaloma je 6. siječnja u 15.05 sati, a druge vožnje u 18.10 sati.

Posebno atraktivan dio programa na Sljemenu ponovno će biti humanitarna utrka skijaških legendi pod nazivom «dm Zagreb Ski Legends», koja se održati po peti put. U nedjelju, 4. siječnja s početkom u 16.15 sati, nakon ženskog slaloma, gledatelji će moći vidjeti neka od najvećih imena u povijesti skijanja.



Pisane vijesti