Daruvar-Papuk: U jedanaest mjeseci 17 posto više dolazaka

Turistički promet Daruvara je u jedanaest mjeseci ove godine već nadmašio cjelogodišnji turistički promet ostvaren u 2013. godini i u broju dolazaka i u broju noćenja.

Turističko područje Daruvar - Papuk je tijekom jedanaest mjeseci 2014. godine ostvarilo komercijalni turistički promet od 8521 dolaska i 21.777 noćenja turista, što predstavlja poraste u odnosu na isto razdoblje 2013. godine od 17 posto u dolascima i više od 15 posto u noćenjima.

Intenziviranje turističkog prometa u daruvarskom kraju je rezultat sve veće atraktivnosti Daruvara kao poželjnod odredišta za zdravstvene programe, sportske pripreme, aktivnosti u prirodi, događaje i kratke odmore.

Daruvarske toplice ostvarile su čak 21,6 posto više noćenja, dok su svi ostali smještajni objekti ostvarili 3,2 posto noćenja više. Međutim, pored prometa komercijalnih gostiju Daruvarske toplice ostvaruju znatno veći promet od strane zdravstvenih gostiju koji dolaze u Daruvar preko programa Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a za koje se ne plaća boravišna pristojba.

Domaće tržište je u jedanaest mjeseci ove godine imalo poraste od 12,6 posto u noćenjima, dok je strano tržište ostvarilo čak 27,3 posto više noćenja, pri čemu su najveći nominalni porasti broja noćenja zasad ostvareni iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Srbije, Crne Gore, Ujedinjene Kraljevine, Italije i Švedske.

Detaljniji podaci na web stranici Turističke zajednice Daruvar-Papuk.



Pisane vijesti