HTZ: Vueling uvodi dodatne letove za Hrvatsku

Na jednom od najvećih sajmova kongresne industrije u Europi, EIBTM, koji se od 18. do 20. studenoga tradicionalno održava u Barceloni, jučer u popodnevnim satima direktor Glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić sastao se s predstavnicima španjolske niskotarifne kompanije Vueling, na čelu s direktoricom korporativnog poslovanja Silvijom Estivill.

Prepoznavši potencijal hrvatske turističke ponude, Vueling je odlučio uvesti nove linije prema hrvatskim destinacijama iz Španjolske i Italije. Uz direktne letove Barcelona - Zagreb od 3. travnja, koje će biti dostupne sve do kraja listopada, novost u ponudi predstavljaju i letovi iz Barcelone za Zadar, jednom  tjedno od kraja lipnja do početka rujna. Jednako tako, za Advent se uvodi linija Barcelona - Zagreb koja kreće u prosincu ove godine. Uvode se i letovi Barcelona - Dubrovnik od 27. ožujka, kao i letovi na relaciji Barcelona - Split od 2. travnja s dva leta tjedno koji u sezoni postaju dnevne linije. Također, razmatra se i mogućnost uvođenja linije Barcelona - Pula.

"Predstavljenim linijama Vueling se pozicionirao kao vodeća avio kompanija za prijevoz najvećeg broja španjolskih gostiju prema Hrvatskoj, zauzimajući važnu ulogu u porastu broja  dolazaka gostiju iz Španjolske koji su u prvih 10 mjeseci 2014. godine ostvarili 18 posto više dolazaka i isto toliko više noćenja u odnosu na isto razdoblje u 2013. godini. Vjerujem kako će novouvedene linije znatnije pridonijeti dodatnom porastu broja gostiju sa španjolskoga tržišta i u godini koja slijedi", rekao je direktor Ivičić nakon sastanka.

Zahvaljujući ostvarenim poslovnim rezultatima u tekućoj godini, španjolski avio prijevoznik uvodi dvije nove linije u sezoni 2015. godine kojima će povezati četiri grada - Pulu, Split, Dubrovnik i Zadar s talijanskom prijestolnicom Rimom. Na letovima prema Splitu Vueling će ponuditi čak 50 posto više sjedala, prema Dubrovniku 25 posto sjedala više, prema Zadru  čak 50 posto više, dok će let iz Firence prema Splitu ponuditi 44 post više kapaciteta.

Prvi Vuelingovi letovi za Hrvatsku krenuli su još 2007. godine, a upravo ostvareni rezultati u 2014. godini povod su znatnijeg povećanja kapaciteta na letovima prema hrvatskim destinacijama u sljedećoj godini za više od 30 posto.

Vueling je osnovan u srpnju 2004. godine s flotom od 2 aviona Airbus A 320, četiri linije i vizijom da svojim korisnicima ponudi odlične usluge po konkurentnim cijenama. U ljetnoj sezoni 2015. Vueling će svojim korisnicima ponuditi 343 linije s 22,1 milijun sjedala, uz 12 novih linija iz Barcelone i flotom od ukupno 104 aviona.



Pisane vijesti