Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca na otvorenju 8. Kongresa hrvatskog kampinga

POZIV ZA NOVINARE

Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca sudjelovat će na 8. Kongresu hrvatskog kampinga, gdje će u 10.00 sati održati uvodni govor (Hotel Alan u Starigrad Paklenici, srijeda, 29. 10. 2014.).

8. Kongres hrvatskog kampinga, kao mjesto središnjeg okupljanja struke, održava se od 28 do 30. listopada 2014. godine u Starigrad Paklenici (hotel Alan), na kojemu sudjeluju predstavnici kampova, turističkih institucija, međunarodnih i hrvatskih stručnjaka specijaliziranih za kampove i turizam te tvrtki koje nude opremu i usluge za kamping industriju. Na skupu će se raspravljati o ključnim pitanjima razvoja, odnosno izazovima ovog važnog segmenta turističke ponude Republike Hrvatske. Na Kongresu će isto tako biti riječi o trendovima u europskom kamping sektoru, marketingu, standardima sigurnosti i mnogim drugim temama važnim za uspješno poslovanje modernoga kampa i sektora u cjelini. Na skupu će dva hrvatska kampa dobiti prestižni europski certifikat održivosti poslovanja u kampovima Ecocamping (kamp Zaton i kamp Kovačine), dok će se najboljim kampovima Hrvatske dodijeliti posebna priznanja za kvalitetu Croatia's Best Campsites.

Na stručnom dijelu skupa sudjelovat će načelnik Sektora za upravljanje kvalitetom Ministarstva turizma, Željko Cvrtila koji će odgovarati na pitanja o kategorizaciji kampova i ostalim segmentima pod njegovom nadležnošću. Osim predstavnika nacionalnih turističkih tijela i institucija, u radu ovogodišnjeg kongresa sudjelovat će ugledni međunarodni stručnjaci među kojima i Cornel Straver, direktor Alan Rogersa (jedan od vodećih europskih izdavača u kampingu), Erwin Oberascher, vlasnik Camping.info (jednog od najutjecajnijih kamping portala u Europi), Maja Dimnik, direktorica Garden Villagea Bled (TOP 5 glampinga u svijetu) te mnogi drugi.

Kvaliteta lokacija i prirodnih resursa te blizina emitivnim tržištima osnove su komparativne prednosti kamping turizma Hrvatske. Ukupni je smještajni kapacitet kampova gotovo 240.000 osoba, što predstavlja četvrtinu svih smještajnih kapaciteta i u tom smislu je kamping vrlo važan za cjelokupnu turističku ponudu. Razvoj kampinga predviđa i Strategija razvoja turizma RH prema kojoj bi do 2020. godine kapaciteti kampova trebali povećati za oko 7 tisuća kamp mjesta, odnosno 20-ak tisuća ležaja.



Najave