Posebno izdanje Festivala klapa i mandolina

Opatija će i ove godine ugostiti Hrvatski festival klapa i mandolina, ovoga puta u posebnom izdanju. Pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr. sc. Ive Josipovića, Festival predstavlja posebnu klapsku večer, koncert klapa pobjednica, kojima će se pridružiti i posebni gosti. Sportska dvorana "Marino Cvetković" u Opatiji odzvanjat će klapskom pjesmom u subotu 18. listopada, s početkom u 20 sati, kada će Neno Pavinčić u ulozi voditelja publici najaviti nastupe klapa: Opatija iz Opatije, Kamik iz Kostrene, Volosko iz Opatije, Kaše iz Dubrovnika te Kampanel iz Zagreba. Njima će se pridružiti i ženska klapa Kamelija iz Opatije, koja obilježava 15 godina djelovanja, te klapa Tramontana iz Celja, dok će kao poseban gost nastupiti Đani Stipaničev i ovom prigodom izvesti nekoliko velikih klapskih hitova.

Organizator, Udruga hrvatski festival klapa i mandolina, najavljuje iznimnu klapsku večer koju će začiniti vrhunsko ozvučenje i rasvjeta te posebna scenografija, a publika će moći čuti i ovogodišnju klapu pobjednicu Festivala dalmatinskih klapa Omiš, klapu Kaše iz Dubrovnika, jednu od najnagrađivanijih klapa proteklih godina, koja je najzad i apsolutni pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Hrvatskog festivala klapa i mandolina u Opatiji.

Ovim se koncertom nastavljaju aktivnosti Hrvatskog festivala klapa i mandolina koji se odvija već petu godinu te uvijek okupi vrhunske klape i brojnu publiku.



Najave