Hrvatska supredsjedatelj Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije

Na današnjem zasjedanju 99. sjednice Izvršnoga vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Hrvatska je jednoglasno izabrana za supredsjedatelja IV UNWTO-a od 2015. godine. Hrvatsku je kandidaturu za supredsjedatelja predstavio pomoćnik ministra Želimir Kramarić. Zemlja predsjedatelj Izvršnog vijeća je Jamajka, a mjesto supredsjedatelja Hrvatska dijeli s Mozambikom. Ovu ulogu dodatno osnažuje činjenica da će Hrvatska, odnosno grad Rovinj, u svibnju 2015. godine biti domaćin 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije.

Na današnjem zasjedanju 99. sjednice Izvršnoga vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Hrvatska je jednoglasno izabrana za supredsjedatelja IV UNWTO-a od 2015. godine.

Hrvatsku je kandidaturu za supredsjedatelja predstavio pomoćnik ministra Želimir Kramarić. Zemlja predsjedatelj Izvršnog vijeća je Jamajka, a mjesto supredsjedatelja Hrvatska dijeli s Mozambikom.

Ovu ulogu dodatno osnažuje činjenica da će Hrvatska, odnosno grad Rovinj, u svibnju 2015. godine biti domaćin 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije. Vijest o tome objavljena je početkom lipnja ove godine sa sjednice IV UNWTO-a, održane u Santiago de Composteli, na kojoj je sudjelovala delegacija Ministarstva turizma predvođena ministrom Darkom Lorencinom.

Republika Hrvatska, predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine. Hrvatska je na V. Plenarnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu, 29. 8. 2013. godine izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a, na razdoblje od četiri godine. Prvi put, RH je bila članica Izvršnog vijeća od 2003. do 2007. godine.



Pisane vijesti