Radionica izrade slastica „Samoborski slatki nokturno“

Pozivamo vas na radionicu izrade samoborskih slastica „Samoborski slatki nokturno“,  u srijedu, 1. listopada u 11.00 sati, u Slastičarni Monika, Ulica Ljudevita Gaja 62A, Samobor.

Samoborski slastičari će na radionici pod vodstvom mlade kuharske i slastičarske snage restorana hotela The Westin Zagreb, ujedno i pobjednika ovogodišnje 10. „Zlatne jabuke“ u Vinkovcima, Dine Bebića, pripremati „Marija tortu“, samoborsku slasticu nazvanu po Mariji pl. Hotković. Njoj je hrvatski skladatelj i jedan od vođa Hrvatskoga narodnog preporoda, Ferdo Livadić, posvetio Nocturno u fis-molu 1822. godine, a koji spada među najranije primjere nokturna u klavirskoj literaturi.

Radionica “Samoborski slatki nokturno” nastavak je projekta započetkog 2013. godine izdavanjem gastro vodiča “Svi gurmanski putovi vode u Samobor”, “Male samoborske kuharice”, u kojoj je objedinjena tradicionalna kuhinja s kraja 19. do sredine 20. stoljeća, te radionice “Samoborski chef” u kojoj su sudjelovali samoborski ugostitelji. Cilj revitaliziranja starih receptura je stvaranje novog proizvoda, te povezivanje  gastronomije, glazbe i turističke ponude.



Najave