Otvoren stalni izložbeno prodajni postav klastera „Slavonska košarica“

Danas su u izložbenom salonu restorana „Plitvička kuća“, zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Tea Tomas i direktor Motela Plitvice Boris Rak, predstavili stalni izložbeno prodajni postav klastera „Slavonska košarica“, uz degustaciju hrane i pića proizvođača članova klastera.

Turistički klaster „Slavonska košarica“ umrežava proizvođače hrane, pića, rukotvorina te pružatelja usluga s područja regije Slavonija. Klaster proizvođača hrane, pića i rukotvorina te pružatelja turističkih usluga s područja regije Slavonije, prije tri su godine osnovali grad Slavonski Brod, Turistička zajednica i Razvojna agencija grada, s osnovnim ciljem umrežavanja i poboljšanja turističkih djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj. Strateški je partner klastera Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS), a njegov rad podupiru resorna ministarstva i Hrvatska turistička zajednica.

Prvi put su u Zagrebu, članovi klastera svoje proizvode predstavili na Markovom sajmu, od 22. do 25. svibnja 2014. godine te 27. svibnja u hotelu Westin za predstavnike medija i turističke industrije.

Od danas se na popularnom odmorištu Plitvice na zagrebačkoj obilaznici mogu kupiti vino, med, sir i drugi proizvodi, kao i tradicijski suveniri slavonskih proizvođača.

Poslije Zagreba „Slavonska košarica“ će se predstaviti na 47. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju u sklopu izložbenog prostora Hrvatske obrtničke komore, od 10. do 15. rujna te u Ljubljani i Mariboru.



Pisane vijesti