TZ Vinkovci najavljuje niz aktivnosti PPS odredišta "Srijem i Slavonija"

Turistička destinacija "Srijem i Slavonija" priprema se za provedbu PPS koncepta produljenja pred i posezone, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Turističke zajednice grada Vinkovaca, iz koje najavljuju i niz aktivnosti za predstojeće Vinkovačke jeseni te obnovu Turističkog informativnog centra u Vinkovcima.

U projektu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma "Hrvatska 365", kojemu je cilj produljenje turističke sezone, među kontinentalnim destinacijama je Slavonija i Srijem s gradovima Vinkovci, Vukovar, Ilok.

Kao rezultat ovog projekta očekujemo bolju promociju na inozemnom tržištu, a već su dogovorene prezentacije u Milanu i Grazu te posjet inozemnih novinara i turističkih agenata koji se očekuje krajem rujna i početkom listopada, istaknula je direktorica TZ grada Vinkovaca Martina Matković.

Iz Turističke zajednice najavljuju i niz događana za Vinkovačke jeseni, manifestaciju koja će se održati od 12. do 21. rujna, uz ostalo i akciju "Volim Vinkovce", u sklopu koje će se nagrađivati najljepše uređeni objekti, ali i najbolji djelatnici u turizmu.

Najavljeno je i online oglašavanje u povodu 49. Vinkovačkih jeseni, kao novost u načinu prezentacije grada i komunikacije s potencijalnim gostima, itd.

Matković je potvrdila i da je Ministarstvo turizma, putem javnog poziva Fonda za turizam, odobrilo 350.000 kuna za adaptaciju i uređenje Turističkog informativnog centra (TIC) u Vinkovcima.

"Sadašnji izgled TIC-a nije prikladan za rad, niti je reprezentativan, posebno kada se uzme u obzir da je to često prvo mjesto u koje turisti ulaze po dolasku u grad", rekla je Matković.

Ako iznos koji je Ministarstvo turizma odobrilo za obnovu Turističkog informativnog centra ne bude dostatan, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić najavljuje da će i grad pomoći njegovu adaptaciju. (Hina)



Pisane vijesti