HTZ provodi akciju nagrađivanja izvrsnosti i dostignuća u turizmu u 2014. godini

Temeljem Programa rada za 2014. godinu Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ovih je dana objavila poziv za nagrađivanje izvrsnosti i dostignuća u turizmu. Akcija koju HTZ provodi u suradnji sa sustavom turističkih zajednica obuhvaća tri prestižne nagrade, ''Turistički događaj godine'', „Kulturnu atrakciju godine“ i „Inovaciju godine“.

Nagrada ''Turistički događaj godine" dodjeljuje se događaju koji predstavlja primjer najbolje prakse u turističkoj industriji u svim aspektima poslovanja te predstavlja primjer za ostale događaje i turističku industriju u cjelini. Za natjecanje u ovoj kategoriji mogu se prijaviti poslovni subjekti koji se bave organizacijom i implementacijom događaja na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini. Događaj koji se prijavljuje mora biti atraktivan i prepoznatljiv te podrazumijevati događaj ili festival koji se održava vikendom, tijekom tjedna ili više njih, tijekom mjeseca ili sezone, te uglavnom podrazumijeva sudjelovanje većeg broja posjetitelja (10 tisuća i više) i strukturiran program.

Nagrada „Kulturna atrakcija godine“ dodjeljuje se kulturnim turističkim atrakcijama regionalne/nacionalne razine atraktivnosti koje doprinose turističkom iskustvu destinacije. Za natjecanje u ovoj kategoriji mogu se prijaviti turističke atrakcije u domeni kulture koje se mogu posjetiti u objavljeno radno vrijeme i koje godišnje ostvare više od 20 tisuća posjeta, no koje isključuju događaje.

„Inovacija godine“ dodjeljuje se turističkom subjektu ili organizaciji čije su inovacije vezane uz turistički doživljaj, turistički proizvod i uz IT rješenja u turizmu. Konkurirati u ovoj kategoriji mogu subjekti ili organizacije u turističkoj industriji, odnosno organizacije i subjekti čiji proizvod, usluga ili doživljaj znatno doprinosi cjelokupnom iskustvu turističke destinacije na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti isključivo putem web poveznica zaključno s 15. rujna 2014. godine, a više informacija o nagradama kao i pojedinačne prijavnice dostupne su na web stranicama HTZ-a.

Napomenimo kako HTZ i ove godine provodi akciju "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" za koji su prijave zaključene 31. kolovoza, te projekt Europska destinacija izvrsnosti (EDEN), koji se provodi s ciljem stvaranja europske mreže najljepših destinacija održivog turizma, te promoviraju nove netradicionalne i turistički manje razvijene destinacije.



Pisane vijesti