Svjetski kongres turističkih agencija u Zagrebu

Drugi po redu Svjetski kongres predsjednika udruga turističkih agencija održat će se od 6. do 8. studenoga u Zagrebu u organizaciji Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), u hotelu Sheraton.

Kongres službeno počinje večeras, 6. studenoga, potpisivanjem globalnog etičkog kodeksa za turizam Svjetske turističke organizacije (UNWTO) koji će, uz UHPA-u, potpisati još osam inozemnih udruženja turističkih agencija. Potpisivanju će prisustvovati Darko Lorencin, ministar turizma te ostali uvaženi gosti.

Kongres će okupiti vpredstavnike svjetske i europske turističke industrije s ciljem razmatranja budućnosti turističkih agencija do 2020. u sklopu globalnih promjena.

Među sudionicima skupa očekuje se i oko stotinu predsjednika i čelnika svjetskog turizma, među njima i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije-UNWTO Taleb Rifai, kao i brojni stručnjaci iz svijeta koji će razmijeniti mišljenja o globalnim pitanjima, aktualnim temama i promjenama koje se događaju u svjetskom turizmu.

Posebna tema skupa bit će i utjecaj globalnih promjena na poslovanje i položaj turističkih agencija, a govorit će se i o novim trendovima, idejama i prilikama za razvoj i poboljšanja unutar turističkog sektora.

Skup je još jedna dobra prilika za međunarodnu promociju Hrvatske te njene turističke i druge ponude, a ujedno i određen prestiž jer je riječ o drugom po redu takvom kongresu u svijetu, nakon što je prvi prošle godine održan u Cordobi (Španjolska) u organizaciji Španjolske udruge turističkih agencija (CEAV). UHPA taj kongres organizira u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) i Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ).

 



Najave