“Italia in Arte e Cultura” do 17. kolovoza

Od 14. do 17. kolovoza u Mošćeničkoj Dragi održava se jedinstvena turističko, kulturna te zabavna manifestacija pod nazivom “Italia in Arte e Cultura” s temom promicanja i prezentacije talijanske kulture, običaja i znamenitosti svim posjetiteljima i gostima.

Tijekom četiri dana u centra mjesta te na terasi Zajednice Talijana održavat će se glazbeni nastupi karakteristične talijanske glazbe, kazališna uprizorenja, pizza fest, pripremanje i degustacija tjestenina, natjecanje u veslanju i plivanju, prezentacija i izložba proizvoda, odnosno niz zanimljivih sadržaja s talijanskom tematikom.

Otvaranje manifestacije je u četvrtak, 14. 8. od 20.00 sati na terasi Zajednice Talijana uz večer talijanskih canzona u izvođenju Vanje Valentin  i Ane Dražul.

Program se nastavlja u petak, 15. 8. uz večer harmonika te glazbeni nastup na klasičnoj gitari maestra Raoula Devjaka.

U subotu program počinje u 18.30 glazbenim nastupom tria “La Catena”, nastavlja se koncertnim programom Hrida Matića, a posjetitelji će moći uživati i u uprizorenju Romea i Julije, pizza festu, spravljenim delicijama, degustacijama proizvoda te izloženim vozilima talijanskih marki.

U nedjelju program počinje od 14.00 glazbenim nastupom pod nazivom

harmonika triestina u pivnici hotela „Marina“, tradicionalno natjecanje u plivanju i veslanju na programu je od 18.00, a nakon toga slijede glazbeni nastup Pešekani banda, priprema i degustacija pašte sa školjkama - “Vela Padela” uprizorenja Romea i Julije te brojni štandovi u centru mjesta.

Sve dane talijanske specijalitete će za posjetitelje pripremati Hotel Mediteran i Hotel Marina, restoran - konoba Zijavica i Pizzeria La Vita.



Najave