Ministar turizma s predstavnicima PPS destinacija

POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Darko Lorencin sastat će se, u srijedu 13. kolovoza 2014. s predstavnicima destinacija koje su uključene u pilot projekt PPS (pred i posezona), u prostorima HGK u Zadru – Županijska komora Zadar, Špire Brusine 16.

Izjave za medije predviđene su oko 13.30 sati.

Na izvanrednoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, 1. kolovoza 2014. donesena je odluku o izboru 22 PPS destinacije (razvoj i promocija destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone) za posezonu 2014. godine. Ukupno se na javni poziv kandidiralo 39 destinacija, no s obzirom da je tijekom postupka uočeno kako su odvojene kandidature podnijele destinacije koje pripadaju logičnim turističko-geografskim cjelinama i imaju kompatibilnu ponudu, u konačnici su formirane 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i 8 na kontinentalnom području.

Izrada kreativnog rješenja, odnosno logotipa PPS projekta završena je te je odabran logotip Hrvatska 365, čiji grafički dio simbolizira četiri godišnja doba. U tijeku je osnivanje PPS klubova koji će predstavljati savjetodavna tijela turističkih zajednica, izrada rješenja za oglasne kampanje te podstranice koja će s radom započeti sredinom rujna.



Najave